10 порад для схуднення


Фігура не стане стрункою та підтягнутою за один день. Проте виснажливі тренування та жорсткі дієти - необов'язкові прикмети схуднення. Хоча, без певного фізичного навантаження та правильного харчування, звичайно, не обійтися.

Не виснажуйте себе на тренуваннях
Втомливі щоденні тренування - не є запорукою  успіху у схудненні. Доведено, що люди, які викладаються в спортзалі на повну потужність, і люди з середньою спортивною активністю впродовж дня витрачають майже однакову кількість калорій через здатність організму прилаштовуватися. Так що більше - не завжди краще.

Ставтеся до спорту,  як до способу життя, а не як до каторги
Відмовтеся від занять в залі, якщо для вас це тортури. Будь-яка постійна фізична активність матиме такий же успіх. Плавання, танці, походи, активний шопінг, прогулянки з дитиною або щось інше. Головне - не сидіти на місці і отримувати задоволення.


Систематично зважуйтеся
Зважуйтеся щодня або хоча б через день. Це допоможе підкріплювати позитивний результат і кілька разів подумати, перш ніж з'їсти зайвий шматочок торта.

Їжте продукти з пробіотиками
Не всі пробіотики допомагають скинути вагу. Встановлено, що люди з ожирінням мають іншу мікрофлору кишківника, ніж люди з нормальною вагою. Змінити ситуацію можуть продукти з лактобактеріями. Тому доречно звернути увагу на склад молочних продуктів, які містять пробіотики.

Включіть в раціон горох, квасолю або сочевицю
Додайте в свій раціон квасолю, горох, нут або сочевицю. Ці продукти допомагають подолати зайву вагу і зберегти її після схуднення.


Не відмовляйтеся від білкової їжі
Не відмовляйтеся від продуктів, які містять білок. Під час схуднення вони допомагають вам бути фізично активними, а значить, більше рухатися і втрачати вагу. В цілому організму для нормального функціонування потрібні білки, жири і вуглеводи. Їх кількість може змінюватися, але повністю виключати щось одне з раціону не варто.

Їжте з невеликого посуду
Користуйтеся тільки маленькими тарілками. Це допоможе скоротити порції і, відповідно, кількість калорій. До того ж маленький посуд створює враження неначе ви їсте велику порцію.

Купіть яскраві скатертини або тарілки
Користуйтеся кольоровим посудом та скатертинами.  Звичайна тарілка з нормальною порцією буде виглядати великою. Вам буде здаватися, що ви їсте більше, хоча порції залишатимуться такими ж, як завжди. В результаті ви почуватиметеся  ситими раніше, а калорій з’їсте стільки ж або й менше.


Встановіть  додаток для підрахунку калорій
Встановіть додаток на смартфон,  в якому будете записувати все, що ви їсте впродовж дня. Це допоможе контролювати процес схуднення і споживати стільки, скільки потрібно.

Читайте етикетки
Читайте етикетки на продуктах. Так ви будете знати, що саме їсте, наскільки це калорійно і корисно. До того ж, якщо ви будете вести додаток у смартфоні, це допоможе вам правильно занотовувати там інформацію. В результаті шанс схуднути зросте.