18 кулінарних таємниць, які господині накопичують роками!


1.
Щоб яєчня була пишною треба додати дві ложки холодної води на один стакан яєць та гарненько збити.

2.
Додайте до тіста трішки коньяку. При цьому тісто стане ароматним, а випічка смачнішою.

3.
Білок яйця швидше зіб'ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити й додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки - він любить тепло та цукор.

4.
Щоб обсмажити чи запекти м'ясо з золотистою скоринкою його треба змастити медом.

5.
Цибуля втратить гіркоту та буде набагато смачнішою, якщо після нарізання покласти її в друшляк та облити окропом.

6.
Печінка буде м'якою, якщо перед обсмаженням посипати її цукром.

7.
Щоб яйця під час варіння не тріскали, їх треба вимити перед цим в холодній воді.

8.
Щоб молоко не підгоріло, каструлю треба сполоснути холодною водою, і варити на середньому вогні.

9.
Овочі чистять чи миють безпосередньо перед тим, як додають до страв.

10.
Щоб у моркви був хороший смак її треба варити 5-10 хвилин. Моркву, як і інші овочі, варять на великому вогні та солять в кінці варіння.

11.
Щоб рис був розсипчастим перед варінням його треба замочити в холодній воді на 30 хвилин.

12.
Щоб сіль в посудині не вбирала вологу треба додати до неї кілька зерен рису.

13. 
Щоб рис не розварювався його можна трохи обсмажити, проте варто врахувати, що в цьому випадку він не дуже збільшиться в розмірах.

14.
Щоб молоко не «втекло» треба кинути туди трішки цукру, накрити кришкою та помішувати кожні 3-4 хвилини.

15.
Щоб рис був прозорим, треба на 5 хвилин опустити його в окріп.

16.
Щоб рис або макарони не злипалися при варінні, треба додати у воду трішки соняшникової або оливкової олії чи вже після варіння облити в друшляку холодною водою.

17. 
Зів'ялі кріп та петрушка стануть знову свіжими, якщо покласти їх у воду злегка розведену  оцтом.

18.
Щоб овочі під час варіння були смачними, треба опустити їх у воду після того, як вода закипить. Якщо ж ви хочете, щоб смачним був овочевий бульйон - треба починати варити овочі в холодній воді.
 
А які кулінарні секрети знаєте ви? Діліться в коментарях