1.
Щоб яєчня
була пишною треба додати дві ложки холодної води на один стакан яєць та
гарненько збити.
2.
Додайте до тіста трішки коньяку. При цьому тісто стане ароматним,
а випічка смачнішою.
3.
Білок
яйця швидше зіб'ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити й додати
кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком роблять
навпаки - він любить тепло та цукор.
4.
Щоб
обсмажити чи запекти м'ясо з золотистою скоринкою його треба змастити медом.
5.
Цибуля
втратить гіркоту та буде набагато смачнішою, якщо після нарізання покласти її в
друшляк та облити окропом.
6.
Печінка
буде м'якою, якщо перед обсмаженням посипати її цукром.
7.
Щоб яйця під
час варіння не тріскали, їх треба вимити перед цим в холодній воді.
8.
Щоб
молоко не підгоріло, каструлю треба сполоснути холодною водою, і варити на
середньому вогні.
9.
Овочі
чистять чи миють безпосередньо перед тим, як додають до страв.
10.
Щоб у
моркви був хороший смак її треба варити 5-10 хвилин. Моркву, як і інші овочі,
варять на великому вогні та солять в кінці варіння.
11.
Щоб рис
був розсипчастим перед варінням його треба замочити в холодній воді на 30
хвилин.
12.
Щоб сіль
в посудині не вбирала вологу треба додати до неї кілька зерен рису.
13.
Щоб рис
не розварювався його можна трохи обсмажити, проте варто врахувати, що в цьому
випадку він не дуже збільшиться в розмірах.
14.
Щоб
молоко не «втекло» треба кинути туди трішки цукру, накрити кришкою та помішувати
кожні 3-4 хвилини.
15.
Щоб рис
був прозорим, треба на 5 хвилин опустити його в окріп.
16.
Щоб рис
або макарони не злипалися при варінні, треба додати у воду трішки
соняшникової або оливкової олії чи вже після варіння облити в друшляку холодною
водою.
17.
Зів'ялі
кріп та петрушка стануть знову свіжими, якщо покласти їх у воду злегка
розведену оцтом.
18.
Щоб овочі під час варіння були смачними, треба опустити їх у воду після
того, як вода закипить. Якщо ж ви хочете, щоб смачним був овочевий бульйон - треба
починати варити овочі в холодній воді.
А які кулінарні секрети знаєте ви? Діліться в коментарях