Маленькі секрети смачного плову
1. Готувати плов
слід у широкій каструлі з товстими стінками та дном, у сковороді, чавунному
казані. Кришка має обов'язково щільно закривати ємність.
2. Особливе
значення в приготуванні має якість рису. Найпопулярнішим вважається Ферганський
рис (Рис Девзіра), також можна
використовувати Басматі або, в крайньому разі, звичайний пропарений довгозернистий
рис. Рис слід добре промити і обов'язково замочити в холодній воді на 1,5-2
години.
3. Співвідношення м'яса до рису - один до одного. Спершу шматочки м'яса на сильному вогні обсмажуємо до золотистої скоринки в невеликій кількості рослинної олії, а потім тушкуємо. Рис має лежати поверх м'яса та інших інгредієнтів, не торкаючись дна. Рекомендується використовувати рафіновану олію (можна замінити на будь-яку іншу без запаху).
4. Кількість
цибулі та моркви (один до одного з рисом). Цибуля ріжеться півкільцями, а морква
довгою, тонкою соломинкою.
5. Використовуйте спеції на ваш розсуд, є вже готові суміші для плову. Обов'язково пам'ятайте про барбарис (його можна замінити айвою) та цілі зерна кумина (зіри).
6. У центрі
каструлі ставлять часник, не очищуючи та не поділяючи на зубці.
PS: Найголовніші
складники в приготуванні плову - це частинка вашого серця і щіпка любові.