Маленькі секрети смачного плову



1. Готувати плов слід у широкій каструлі з товстими стінками та дном, у сковороді, чавунному казані. Кришка має обов'язково щільно закривати ємність.

2. Особливе значення в приготуванні має якість рису. Найпопулярнішим вважається Ферганський рис (Рис Девзіра), також можна використовувати Басматі або, в крайньому разі, звичайний пропарений довгозернистий рис. Рис слід добре промити і обов'язково замочити в холодній воді на 1,5-2 години.


3. Співвідношення м'яса до рису - один до одного. Спершу шматочки м'яса на сильному вогні обсмажуємо до золотистої скоринки в невеликій кількості рослинної олії, а потім тушкуємо. Рис має лежати поверх м'яса та інших інгредієнтів, не торкаючись дна. Рекомендується використовувати рафіновану олію (можна замінити на будь-яку іншу без запаху).

4. Кількість цибулі та моркви (один до одного з рисом). Цибуля ріжеться півкільцями, а морква довгою, тонкою соломинкою.


5. Використовуйте спеції на ваш розсуд, є вже готові суміші для плову. Обов'язково пам'ятайте про барбарис (його можна замінити айвою) та цілі зерна кумина (зіри).

6. У центрі каструлі ставлять часник, не очищуючи та не поділяючи на зубці.

PS: Найголовніші складники в приготуванні плову - це частинка вашого серця і щіпка любові.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Кохання чи співзалежні стосунки? 11 головних відмінностей