Як пережити довгий день після безсонної ночі?


Так, цей день не стане кращим у Вашому житті. Однак ці поради, можливо, дозволять Вам до кінця дня почуватися бадьорим.

Не приймайте важливих рішень
Не таємниця, що невиспана людина почуває себе гірше, ніж та яка виспалася. Особливо це стосується розумового стану людини: як правило, після безсонної ночі ми менш спокійний і більше схильний приймати необдумані рішення. Відкладіть до ранку всі завдання, які вимагають великої уваги до деталей. Сьогодні Ви на це не здатні.

Харчуйтесь правильно
За даними досліджень, для нормального функціонування організму, при нестачі сну, не можна ігнорувати сніданок, він має бути багатий білками (наприклад, яєчня з курятиною чи яловичиною), - це допоможе утриматися від неправильного харчування протягом дня. Також, уникайте жирної їжі - буде краще, якщо Ви надасте перевагу фруктам і сокам. І основне: утримайся від енергетиків - в них, як правило, додають забагато цукру.


Акуратніше з кавою
Швидше за все, з кави Ви почнете свій ранок. Так, чашка кави (або навіть дві) можуть виявитися рятівними після безсонної ночі. Проте, не зловживайте цим напоєм: бадьорості кава після двох чашок вже не додасть, зате Ви можете стати нервовим і, ймовірно, зашкодите своєму внутрішній графіку. Не пийте каву після полудня.

Відкрийтеся сонцю
Найкраща порада після безсонної ночі - це вийти на сонце. Циркадні ритми (циклічні коливання інтенсивності різних біологічних процесів, пов'язані зі зміною дня і ночі) «керуються» світлом і темрявою: якщо Ваш організм виявиться на світлі, то буде впевнений, що настав день, а значить, йому потрібно бути активним. Сонячне світло краще від лампи в офісі: по-перше, Ваше тіло отримає необхідний йому вітамін D, і по-друге, згідно з даними досліджень, воно покращить Ваш нічний сон (коли він настане).


Вирушайте на тренування
Звісно, це не те, чого Вам хочеться після безсонної ночі. Однак, фізична активність підбадьорить Ваш організм і додасть продуктивності і уважності. Займатися в тренажерному залі не обов'язково, прогулянки в обідню перерву буде цілком достатньо.

Спробуйте подрімати
Так, це найочевидніша порада. Навіть п'ятнадцять хвилин сну піднімуть Вашу продуктивність вдвічі. Інша справа, що Ви ризикуєте отримати розлад сну: деякі люди, поспавши вдень, не можуть заснути вночі. Тут вже вирішувати Вам.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе