Жінка - берегиня


 Світлина: майстерня "Треті Півні"

Наші предки, слов’яни, завжди жили в любові та злагоді з матінкою-природою та Всесвітом. І важливу роль у цьому відігравала жінка-берегиня.
 
Слово Берегиня згадується ще з глибокої давнини. Різні були визначення і значення цього слова в різні часи й на різних землях. Берегинею називали та русалок, і Богиню, і навіть руна була Берегиня - Богиня-Мати.

У древніх слов'ян Берегиня вважалася Богинею родючості та домівки. Її просили про допомогу в здобутті коханого чоловіка, шукали у неї захисту від різних негараздів і темних сил.

Берегиня за своєю суттю - це образ Матері. Матері всього живого, турботливої, люблячої, справедливої, яка може допомогти, а іноді просто скерувати та підказати правильне рішення.
Жінки здавна зберігали й передавали наступним поколінням знання про те, як щасливо жити на Землі, про те, як любити: себе, чоловіка, дітей, природу; як вибудовувати гармонійні відносини з довколишніми, тобто про те, як влаштований Всесвіт і як взаємодіють між собою всі живі істоти на Землі.

Маленька дівчинка підсвідомо з малих років вчиться у дорослих жінок: як вести домашнє господарство, підтримувати порядок в домі, створювати затишок. Якщо у сім'ї багато дітей, то дівчинка вчиться доглядати за дитиною, братиком чи сестричкою. З матері вона копіює поведінку і ставлення до батька та інших родичів.

У кожній жінці живе Берегиня і кожна - прагне знайти свою любов, своє щастя і намагається докласти всі свої знання, вміння і зусилля для досягнення своєї мрії!
Кожна жінка володіє колосальною творчою енергією. Жінка може любити, надихати, зцілювати, управляти стихіями, приносити мир та злагоду.
Берегиня - наповнена внутрішньою жіночою силою, вона знає, як побудувати гармонійні стосунки з коханим чоловіком, забезпечити лад у сім'ї, виховати дітей, зміцнити здоров'я своє і своєї родини.


Тема Берегині нескінченна, як саме життя, вона несе в собі стародавні знання і мудрість, наповнюється новою інформацією та новими енергіями! Як річка тече: то звужуючись обходячи перешкоди, то розтікаючись по берегах, коли переповнюється - так і Берегиня, в душі кожної жінки, потребує того, щоб кудись спрямовувати свою енергію. Вона може її стримувати або перенаправляти в інше русло, може розтікатися добром «зрошуючи все навколо» вологою, яка оживляє, але так само може змивати на своєму шляху все, що заважає руху її «бурхливого потоку».

Можливо, хтось уже усвідомив, що є Берегинею. Хтось лише прагне стати Берегинею для своєї сім'ї, свого коханого чоловіка і готовий змінитися заради власного щастя та щастя своїх дітей.

Переконана, що одного шляху для всіх жінок не існує і для кожної він свій єдиний та неповторний. Найголовніше, шукати й знаходити, і знову рухатися далі. Досконалості немає меж, і на яку б ти сходинку не зійшов, розумієш, як мало ти насправді знаєш, і як багато тобі ще належить осягнути!