10 речей, які потрібно встигнути до кінця літа


Літо - найкраща пора року. І хоча для багатьох вона пов'язана з додатковими навантаженнями та турботами, в цей період кожен може знайти час й для відпочинку
 
Психологи та лікарі радять саме влітку наповнюватися не лише корисними мікроелементами та вітамінами, а й приємними враженнями й позитивними емоціями. 
 
Щоб нічого не пропустити, раджу звернути увагу на перелік речей, які влітку зобов'язана зробити кожна людина. Для більшості з них не потрібно ні особливих зусиль, ні великих коштів.

1. 
Присвятіть хоча б один вечір тому, щоб посидіти під зірками, споглядаючи їх велич та розмірковуючи про те, чого вдалося досягти в цьому житті, а над чим ще слід попрацювати. Ви можете зробити це разом з усією родиною.

2. 
Прокиньтеся до сходу сонця й зустріньте денне світило в полі або біля річки. Просто послухайте, як його вітають птиці, вдихайте повітря, споглядайте красу рідної землі та природи.

3. 
Проведіть час разом з сім'єю на природі. Влаштуйте сімейний пікнік. Тільки не беріть з собою торбу алкогольних напоїв та десяток гучних друзів, тому що такий відпочинок не принесе ні користі для здоров'я, ні приємних спогадів для душі. Поговоріть, насолодіться природою, співом птахів, запахами, кольорами.

4. 
Здійсніть подорож, про яку давно мріяли. Не обов'язково витрачати всі заощадження, щоб побачити піраміди (хоча й над цим варто задуматися). Можна просто провідати старого друга в іншому місті або повезти дітей до столичного зоопарку.

5. 
Спробуйте зробити щось нове для себе. Спробуйте продукт або страву, яких не вживали раніше, підіть на майстер-клас та зробіть те, що ніколи раніше не робили, або посадіть щось незвичайне на городі. Головне, щоб в цьому був елемент ризику й новизни.

6. 
Вимкніть всі електронні засоби отримання інформації та розваг й просто почитайте звичайну паперову книгу. Хоча б почніть читати новий роман, й ви збагнете, що це не менш цікаво, ніж дивитися телевізор чи «зависати» в соціальних мережах.

7. 
Хоча б раз на тиждень готуйте щось смачне, нове та вітамінне. Якою б жорсткою або економною не була дієта, в ній завжди можна знайти місце для кількох літніх сезонних продуктів. Коли, як не влітку, їсти корисні вітамінні страви?

8. 
Влаштуйте у своєму будинку банкет, вечірку або просто зустріч з друзями. Можна вибратися на природу або зібратися разом за спільною справою.

9. 
Влаштуйте собі фотосесію в лісі, або біля озера. Вам потім буде приємно переглядати ці знімки довгими зимовими вечорами або ділитися спогадами про літо в соцмережах (куди ж без цього).

10. 
Посидьте з вудкою біля річки, покупайтеся в ній або покатайтеся на човні, пройдіться босоніж, пострибайте по калюжах чи по росі, обійміть в лісі велике дерево й постійте біля нього або будь-яким іншим способом торкніться до природи. З'єднайтеся з нею не лише для того, щоб отримати якусь матеріальну винагороду, а просто - для душі.
 

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Кохання чи співзалежні стосунки? 11 головних відмінностей