5 речей, за які не потрібно просити вибачення

Ми часом просимо вибачення не за вчинок, а за те, що відчуваємо неспокій за те, що наші дії можуть сприйняти якось інакше. Ми часто надмірно дбаємо про почуття інших людей, часом навіть на шкоду власним інтересам.

Є такі речі, за які ніхто не зобов'язаний просити вибачення:
 
1. Не просіть вибачення за свою відмову
Відстоювання кордонів - це ознака поваги та любові до себе. Якщо ви впевнені у відмові, то немає сенсу за неї вибачатися.
 
 
2. Не перепрошуйте за вірність мріям
У вас є мрія до якої ви впевнено прямуєте. Горіти мрією, значить жити яскраво та вільно. Інший результат - співчуття та відсутність мети. Якщо перепрошувати за свої мрії та бути пасивними, то навряд чи ви пізнаєте щастя.

3. Не вибачайтеся за те, що приділяєте час самому собі
Це можуть порівняти з егоїзмом. Але кому приділяти час, якщо не собі? В першу чергу варто думати про власний добробут. Даруйте собі маленькі радості. Якщо хочеться сьогодні побути на самоті - будьте. Ніхто не повинен вам заважати.
 
 
4. Не просіть вибачення за те, що ви не ідеальні
Наші недоліки роблять нас тими, хто ми є. Цим ми унікальні, цим ми відрізняємося від інших. І наші недосконалості повинні бути прийняті нами також як і наші переваги.

5. Не перепрошуйте за інших людей
Ми всі несемо відповідальність в першу чергу за самих себе. Вчинки інших людей покладають відповідальність на них. Навіть якщо вам здається, що їх дії якось вас стосуються, не поспішайте вибачатися за них.
_____________________

Вас може зацікавити:

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Коли люди демонструють вам свою байдужість - вірте їм