6 правил успіху


У нашому матеріальному світі, де все можна виміряти грошима, ми забуваємо про одну істину, яку добре відображено в приказці «не в грошах щастя». Хтось зараз пожартує і скаже: «Звичайно ж, щастя не в грошах, а в їх кількості». Ні, їх кількість теж на рівень щастя ніяк не впливає. Для його вимірювання використовують зовсім інші критерії.
Гроші всього лише інструмент, який дозволяє втілювати в життя наші бажання та задуми. Без них погано, але їх наявність ніяк не визначає наш рівень щастя. Щастя та успіх завжди крокують поруч.
Успіх - це, коли людина щаслива, коли живе в гармонії з навколишнім світом та довколишніми людьми. Вона не відчуває скрути, фінансово ні від кого не залежить, володіє достатнім рівнем свободи та має можливість займатися улюбленою справою. А улюблена справа - це і є джерело її доходів.


Які правила потрібно впровадити в життя, щоб воно відповідало визначенням успіху?

Ставте цілі та досягайте їх
У кожної людини в цьому житті обов'язково повинні бути цілі. Безцільне існування ще нікого не зробило успішним. Цілі роблять наше життя осмисленим. Ми знаємо, куди йдемо та знаємо, навіщо. Цілі - це наші показники, які показують напрямок руху.
Сам процес досягнення мети завжди пов'язаний з певною діяльністю. Тому нам не доводиться даремно протирати штани. Ми набуваємо нових знань та навичок. Ми використовуємо час з користю для себе. Змушуємо себе діяти та отримуємо результат.

Плануйте
План - це наш навігатор. Якщо мета вказує напрямок, то план показує точну дорогу. В якому місці повернути ліворуч, в якому праворуч, в якому зупинитися на відпочинок.
Правильне планування психологічно налаштовує нас на досягнення кінцевого результату. Складно рухатися до мети, коли шлях її досягнення має нечіткі окреслення. Коли ж ми бачимо кожну сходинку, то говоримо самі собі: «Зрозуміло. В принципі, нічого складного».


Будьте позитивно налаштовані
Ніколи не робіть з себе страждальника, не скаржтеся та не шукайте того, хто б вас пожалів. Будь-яку проблему легше подолати, коли у вас гарний та позитивний настрій. Частіше посміхайтеся й жартуйте. Дякуйте Богові чи Долі за послані випробування. Що більше труднощів ви подолаєте, то більше здобудете досвіду, та отримаєте більше задоволення від кінцевого результату.
Ваш настрій завжди у ваших руках. Навчіться його контролювати. Як тільки помітите, що починаєте падати духом - припиняйте це негайно. Просто посміхніться та скажіть собі: «Все буде добре. Будь-які проблеми, колись закінчуються».

Займайтеся улюбленою справою
Це найважливіший пункт. Всі ці постановки цілей, планування та позитивний настрій не матимуть сенсу, якщо ви не будете займатися тим, що вам по-справжньому подобається.
Марно прагнути до успіху в тій справі, від якої ви не отримуєте задоволення. Скільки завгодно можна робити кар'єру на ненависній роботі, але сенсу від цього буде стільки ж, скільки від козла молока. Як можна назвати успішною людину, навіть на дуже високій посаді, яка кожен день йде на роботу, як на каторгу?
Звісно, не завжди виходить просто взяти й звільнитися. Але є інший варіант. Паралельно розвивайтеся в тій сфері, в якій вам хотілося б. Якщо це ваше, то з часом ви обов'язково досягнете там великих результатів. І ніколи не кажіть, що у вас не вистачає часу. Це не правда.
Сьогодні я встала о п’ятій ранку тільки заради того, щоб зайнятися тим, що мені подобається. Хто заважає чинити так само й вам?


Любіть цей світ таким, яким він є
Людям складно догодити. Взимку їм холодно, влітку спекотно. У місті шумно, в селі нудно. Завжди й у всьому людина чимось незадоволена. Цей світ в її очах виглядає не найідеальнішим місцем. Послухайте людей і відразу ж зрозумієте, що все й скрізь не так, як треба. Тільки який в цьому сенс? Для чого у всьому шукати негативне, а потім це старанно обговорювати? Будьте мудрішими - любіть цей світ у всіх його проявах. І він обов'язково відповість вам взаємністю. Любіть цей світ, і він допоможе вам досягти успіху.

Не критикуйте довколишніх
Зрозумійте, що коли ви за спиною когось обговорюєте - це не робить вам честі. До речі, про вас теж багато чого пліткують. Не думайте, що ви такий ідеальний. Як ви бачите в людях негативні риси, так і вони бачать їх у вас. Ми всі дуже схожі, тому давайте не будемо один одного критикувати. Зосередьтеся краще на своїх недоліках, а не на чужих. Майте з навколишніми хороші відносини. Ідеальних людей не буває, і в цьому немає нічого поганого.
_____________________________

Вас може зацікавити