Кавуновий фреш


Складники (на 2 порції):
  • Кавун без кісточок - 900 г.;
  • М'ята - 2 гілочки;
  • Цукор - 40 г. або підсолоджувач за смаком;
  • Сік 1 лайма або 1 лимона;
  • Лід.



Приготування:

Спочатку вичавлюємо сік з половинки лайма (або лимона, але у лайма смак ніжніший) та змішуємо його з цукром. Цукор можна підігріти, щоб вийшов сироп, а потім остудити.
 
З кавуна вирізаємо м'якуш та видаляємо кісточки. Близько до скоринки не обрізайте, беремо лише солоденьке.
 
Кавуновий м'якуш слід подрібнити блендером або комбайном.
 
Потім з'єднати його із заздалегідь приготованим цукрово-цитрусовим «підсолоджувачем» і, як слід, розмішати ложкою.
 
Подавати з невеликою кількістю льоду та з гілочкою м'яти.


P.S: Фреші - це, як відомо, холодні напої з льодом. Здавалося б, ну як можна зробити фреш з кавуна ?! Він же і так водянистий, а смак у цієї гігантської ягоди не дуже насичений. Додавши до кавунового соку льоду, ми ризикуємо отримати трохи солоденьку водичку.
 
Тому, якщо вже дуже хочеться скуштувати кавунового фрешу, доводиться хитрувати: по-перше, додавати цукор, по-друге - сік лайма (щоб освіжити та зробити смак інтенсивнішим) і по-третє - гілочку м'яти (щоб не використовувати надто багато льоду, і отримати свіжість).

Смачного!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»