Кавуновий фреш
Складники (на 2 порції):
- Кавун без кісточок - 900 г.;
- М'ята - 2 гілочки;
- Цукор - 40 г. або підсолоджувач за смаком;
- Сік 1 лайма або 1 лимона;
- Лід.
Приготування:
Спочатку вичавлюємо
сік з половинки лайма (або лимона, але у лайма смак ніжніший) та змішуємо його з
цукром. Цукор можна підігріти, щоб вийшов сироп, а потім остудити.
З кавуна
вирізаємо м'якуш та видаляємо кісточки. Близько до скоринки не обрізайте, беремо
лише солоденьке.
Кавуновий м'якуш слід подрібнити блендером або комбайном.
Потім з'єднати його
із заздалегідь приготованим цукрово-цитрусовим «підсолоджувачем» і, як слід,
розмішати ложкою.
Подавати з
невеликою кількістю льоду та з гілочкою м'яти.
P.S: Фреші - це, як відомо, холодні напої з льодом. Здавалося б, ну як можна зробити фреш з кавуна ?! Він же і так водянистий, а смак у цієї гігантської ягоди не дуже насичений. Додавши до кавунового соку льоду, ми ризикуємо отримати трохи солоденьку водичку.
Тому,
якщо вже дуже хочеться скуштувати кавунового фрешу, доводиться хитрувати:
по-перше, додавати цукор, по-друге - сік лайма (щоб освіжити та зробити смак
інтенсивнішим) і по-третє - гілочку м'яти (щоб не використовувати надто багато
льоду, і отримати свіжість).
Смачного!