Мінімалізм. Елегантність не терпить надмірностей


Світлина  з колекції інтернет-сервісу Pinterest
Ніколи не погоджуся, що мінімалізм - це нудно. Мінімалізм - це лаконічний крій, спокійні кольори, мінімум декору, відсутність блиску, натуральні та якісні тканини. Особливо до вподоби цей стиль тим, хто по-справжньому цінує якість та зручність. Такий одяг робить жінку розкішною й елегантною. А щоб зробити образ цікавішим, можна зіграти на фасонах одягу, фактурі тканини чи аксесуарах.

До речі, однією з найвідоміших шанувальниць одягу в стилі мінімалізм була неперевершена Коко Шанель. Саме їй належить знаменитий вислів «Елегантність не терпить надмірностей».

Розберімо цей стиль детально та подивимося образи на прикладах.


Монохромність або total look
Мінімалістичний стиль не передбачає яскравих кольорів. Найбільш популярні це сірі, чорні, білі, оливкові, темно-сині, бордові, пудрові відтінки. Це основні базові кольори. Але можна обрати й інший колір, наприклад, колір «кемел» - дуже благородний та статусний.
Світлина  з колекції інтернет-сервісу Pinterest
Головне правило мінімалізму - обирайте непомітні кольори.


Ставка на якість
Одяг в стилі мінімалізм НЕ доповнюється прикрасами й додатковим декором, основний акцент робиться на якість. Обирайте одяг з якісних матеріалів, натуральних тканин. Звертайте увагу на крій виробу, одяг повинен ідеально сидіти на вашій фігурі.
Світлина  з колекції інтернет-сервісу Pinterest

Класичні принти
Елегантність - правило мінімалістичного стилю, саме тому квіточки та принти в стилі поп-арт тут не годяться. Проте, класична клітинка або смужка ідеально впишуться в обраний стиль.
Світлина  з колекції інтернет-сервісу Pinterest


Лаконічний силует
Одяг на вас повинен сидіти ідеально, саме тому варто звертати увагу на крій виробу та лінію шва. Добре продуманий з ідеальною посадкою образ є об'єктом для пильної уваги довколишніх.
Світлина  з колекції інтернет-сервісу Pinterest

Аксесуари
Аксесуари повинні бути якісними, щоб не затьмарити весь образ в цілому. Взуття та сумки варто обирати з натуральної шкіри без додаткового декору. Якщо вам подобається лак, то він повинен бути єдиним акцентом в образі, щоб образ не перейшов в розряд з мінімалістичного - в звичайний міський. З прикрас можна обрати сережки-гвоздики, лаконічні кільця, підвіска геометричної форми, стильні годинники.
Світлина  з колекції інтернет-сервісу Pinterest

Мінімалізм сьогодні це:
наявність тонких ремінців;
базова чорна спідниця;
відсутність складних малюнків;
металічні речі не виключені, але вони повинні бути максимально лаконічними;
маленьку чорне плаття;
просте, але елегантне взуття (таке як туфлі човники або одноколірні чоботи);
пастельна гамма в одязі.

______________________
Вас може зацікавити:
40 порад, як правильно доглядати та зберігати одяг
10 ідеальних поєднань кольорів. Безпрограшні варіанти
15 стильних порад від Коко Шанель
Стильно, просто, зі смаком: Стиль Кежуал в жіночому гардеробі 
Базовий гардероб сучасної жінки