Обираємо рюкзак для першокласника




Що ближче до осені, то активніше батьки школярів займаються пошуком необхідного приладдя для навчання. Всі відповідальні батьки хочуть придбати своїй дитині лише найкраще, особливо якщо вона йде в перший клас.

Діти щодня змушені носити в школу достатню кількість речей, тому найголовніше завдання мами й тата - купити якісний ранець, портфель або рюкзак для першокласника. Ця стаття допоможе зробити правильний вибір, який порадує дитину та не зашкодить її здоров'ю.

Особливості різних моделей сумок

Портфелі. Незважаючи на те, що цей шкільний атрибут за роки досить змінився, став виглядати більш стильно, фахівці рекомендують відмовитися від його придбання через наявність однієї ручки. Постійне носіння портфеля в руці зіпсує поставу і в кінцевому підсумку призведе до сколіозу.

Ранці. Завдяки широким лямкам та жорсткій анатомічній спинці ранця, вага його вмісту рівномірно розподіляється по всій довжині хребта, що дуже важливо для зростаючого організму.

Рюкзаки. Якщо раніше рюкзаки були в основному мішковидні та підходили лише для підлітків, то на сьогоднішній день розроблені спеціальні моделі рюкзаків з твердими корпусами для дітей молодшого віку.

Основні критерії вибору ідеального рюкзака, ранця для першокласника:

1. Вага порожнього аксесуара не повинна перевищувати одного кілограма.

2. Наявність ортопедичної спинки, жорсткого дна та каркасу, що запобігають перевантаженню хребта.

3. Величина сумки повинна відповідати зросту дитини.

4. Виріб, зшитий з щільного матеріалу з водовідштовхувальним просоченням прослужить довше, а пролита вода чи дощ не зіпсують підручники.

5. Світловідбиваючі вставки та елементи - невід'ємний декор рюкзака.

6. Добре, коли є можливість регулювати довжину лямок, а їх ширину необхідно підбирати так, щоб дитині було зручно. Вузькі лямки можуть натирати плечі, а широкі постійно сповзати.

7. Серед варіантів застібок краще надати перевагу широким блискавкам з великими собачками.

8. Додаткові відділення всередині, тверда перегородка, бічні кишені, відділення для ключів забезпечать порядок, не даючи речам змішуватися.

Останній та дуже важливий момент при виборі рюкзака або портфеля першокласнику - довірити малюкові самому визначитися із забарвленням сумки. Така дрібниця для дорослого стане великою радістю для майбутнього школяра і обов'язково надовго йому запам'ятається.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Кохання чи співзалежні стосунки? 11 головних відмінностей