Поверхневі люди. Хто вони та як їх розпізнати?



Дати чітке визначення поверхневій людині досить складно. Хтось назве її пустою, бездушною. Психологи ж вважають, що охарактеризувати поверхневих людей можна за такими ознаками:

1. Відсутність власних переконань. Особистість без власної думки не можна назвати особистістю. Такі люди не заслуговують на довіру, тому, що змінюватимуть думку в залежності від ситуації. Вони дивляться на світ чужими очима, а їхні погляди на життя можуть змінюватися з шаленою швидкістю

2. Оцінні судження. Поверхнева людина легко судить про довколишніх. При цьому, оцінка дається практично завжди негативна. Їм не потрібні жодні докази, оскільки свої рішення вони приймають ґрунтуючись на дрібницях.

3. Зацикленість на зовнішньому вигляді. Люди, які постійно працюють над собою та своїм зовнішнім виглядом, заслуговують на повагу. Але ті, хто постійно теревенить про зовнішність, прагне до якогось ідеалу всупереч здоровому глузду - це явно пустушки.

4. Люблять брехати. Бесіда з такими людьми насичена плітками, чутками і домислами, які, здебільшого, дуже далекі від реальності.

5. Матеріалізм. Головна мета - отримати брендові чи статусні речі, щоб похвалитися перед довколишніми.

6. Немає бажання розвиватися. Людина постійно розвивається, це допомагає їй покращити своє матеріальне становище, отримати високооплачуванішу роботу. Це добре і правильно, коли люди навчаються та розвиваються.

7. Залежність від уваги. Такі люди прагнуть завоювати повну увагу, вони буквально хворіють, якщо їх не помічають.

8. Хворобливе захоплення соціальними мережами. У соцмережах «пропадає» багато людей, але порожні люди буквально кожен крок супроводжують фотографіями, новими статусами та сторіз.

9. Вважають, що їм всі все винні. Винні матеріальні блага, послуги, увагу і далі за списком. А головні аргументи просто вбивають: «У тебе більше часу», «Ти багатший», «Ти мій друг» і т.д.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»