Сила вибору



Кожна гривня, яка потрапляє нам в руки, надає можливість обрати своє фінансове майбутнє - бути багатим, бідним чи середнім класом. Те, на що ви звикли витрачати свої гроші, визначає хто ви є. У бідних людей, як правило, формуються погані звички, пов'язані з витратою грошей. Багаті люди знають в чому різниця між активами і пасивами, і тому вони зосереджені на придбанні активів.

Дивовижно, але більшість людей не бажають бути багатими. Цей вибір пояснюється тим, що для 90% населення бути багатим дуже клопітно. Переконана, ви чули такі виправдання від себе або своїх близьких: «Гроші мене не цікавлять», «Я все одно ніколи не стану багатим», «Мені рано про це турбуватися, я ще молодий», або «У нас в сім'ї всіма фінансами розпоряджається чоловік, жінка». Проблема в тому, що ці заяви позбавляють людину двох речей: часу, що є його найціннішим активом, і можливості вчитися. Відсутність грошей не виправдовує небажання вчитися. Але життя влаштоване так, що всім нам щодня доводиться обирати: ми обираємо, як розпоряджатися своїм часом, що зробити зі своїми грошима і якими думками зайняти свою голову.

В першу чергу нам слід зайнятися інвестиціями в свою освіту. Справа в тому, що єдиний реальний актив, який ми маємо - це наш розум, дуже потужний інструмент, який знаходиться у нашому повному та неподільному розпорядженні. Після того, як ми стаємо досить дорослими, кожен може сам обирати, чим заповнити свій розум. Ви можете цілий день дивитися телевізор, читати журнал, ходити на кулінарні курси або на семінари з фінансового планування.

Ось у чому полягає сила вибору. Вибір є у всіх.

Наш вибір - багатство, і цей вибір ми повинні робити щодня. У чому він полягає? Свої гроші ми, в першу чергу, маємо витрачати на свої проекти та освіту, і лише після того на їжу, одяг та відпочинок. Чому так? Тому що з ростом наших доходів, зростає рівень нашого життя.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»