Виводимо на чисту воду: як визначити, що чоловік вас обманює


Жінки - детективи кращі Шерлока Холмса, правда, навики притупляються, коли мова заходить про коханого. Почуття опановують розум та здатні спростувати навіть найвагоміші аргументи проти неоднозначних вчинків вашого чоловіка. Мабуть, «ні, він не такий» - найчастіша фраза, яку кажуть жінки. Хочете переконатися, що ваш обранець щирий з вами? Скористайтеся цими порадами про те, за якими ознаками визначити брехуна:

Почервоніння
Раптово порожевілі щоки або розстібування ґудзиків свідчать про збентеження людини - за умови, що в приміщенні об'єктивно комфортна температура. Це фізіологічний процес: кров моментально прибуває до голови, щоб забезпечити живлення мозку, який опинився в скрутному становищі, і допомогти йому швидше знайти рішення проблеми, здатне повернути людину в зону комфорту.
Також чоловік намагатиметься приховати від вас погляд під час своєї відповіді - відводити очі вліво-вгору або вліво-прямо, що також пояснюється інстинктами і будовою мозку зокрема: ліва півкуля відповідає за логіку, необхідну для надання переконливих аргументів. Після своїх слів він неодмінно подивиться на вас, щоб оцінити вашу реакцію на його слова.

Відсилання до інших людей
«Так це всі говорять!» - таку фразу можна почути з вуст брехуна. А на прохання пояснити, хто саме так говорить, він, ймовірно, не відповість - зобразить роздратування або перейде до іншої теми. Причина пояснюється просто - чоловік не впевнений в своїх словах, тому намагається підкріпити їх чиєюсь думкою, при цьому не називаючи конкретне джерело, щоб не скомпрометувати себе.
Якщо ви вирішите обхитрувати його та дізнатися, з ким саме був у цей вечір ваш обранець, то ризикуєте потрапити у його ж пастку - цілком ймовірно, що він заздалегідь домовився з друзями або колегами про те, що вони скажуть вам, якщо ви до них звернетеся. А ви б «здали» свою подругу? Звісно, ні! Значить, чекати правди від друзів чоловіка дуже простодушно.

Зайва скутість в рухах
Люди схильні активно жестикулювати в той час, коли говорять неправду. Майстерний брехун може засвоїти цей прийом і, навпаки, надмірно контролювати жести: схрещувати руки на грудях, складати пальці в замок або напружувати м'язи.
Якщо ви бажаєте дізнатися подробиці конкретної ситуації, то спочатку розслабте чоловіка - поговоріть з ним про те, як пройшов день, придумайте плани на вихідні і розкажіть якусь історію про своїх знайомих. Опісля можете перейти до того, що дійсно вас цікавлять. Не ризикуємо стверджувати, що такий підхід є чесним по відношенню до коханого, проте нервова дружина набагато гірше, ніж відповіді на незручні запитання.
______________________

Вас може зацікавити:

Популярні дописи з цього блогу

Психологічний тест. Кому б ви допомогли у першу чергу?

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе

Найбільше в старості ми шкодуватимемо НЕ про те, що мало подорожували