5 ознак, що співрозмовник бреше



Як часто нам доводиться обманювати? Так, звичайно, є люди, які намагаються весь час говорити правду. Однак є й ті, для яких обман - це спосіб життя.

Брехун завжди сподівається, що його не розкусять. Тож як зрозуміти, що людина бреше:

1. Ставте питання різними способами
Коли людина збирається обдурити, то вона готує відповідь заздалегідь. Спробуйте після сумнівної відповіді співрозмовника через кілька хвилин розмови запитати те ж саме, але сформулювавши по-іншому. Ошуканець скористається старим шаблоном та просто повторить заготовану відповідь.

2. Оцініть конкретність слів
Брехун намагається доповнити відповідь цілим лабіринтом подробиць, щоб співрозмовник не запідозрив обман. Максимум непотрібних подробиць - ознака того, що тут щось нечисто.
Поверніться до розмови пізніше.
Ошуканцю важко запам'ятати всі подробиці, які він повідомив. Постарайтеся запам'ятати деталі сумнівної розповіді та поверніться до них через деякий час. Брехач видасть себе.

3. Оцініть швидкість відповіді
Якщо співрозмовник знав, що йому доведеться обманювати, то він придумав «легенду» ще до розмови, тому відповість точно й без запинки. В такому випадку, здаватиметься, що співрозмовник просто читає заздалегідь записані в блокноті слова.
Якщо ошуканець не знав, що йому поставлять незручне запитання, то в спробах придумати щось путнє він покашлює, ніяково позіхає або іншим способом намагається заповнити паузу.

4. Слідкуйте за жестами
Коли людина бреше, її слова та жести можуть не узгоджуватися між собою. Так вона може говорити «ні», але при цьому кивати головою.

5. Візуальний контакт
Обманюючи, людина не дивиться співрозмовнику в очі. Але є люди, які просто не звикли підтримувати в розмові візуальний контакт. Саме тут є різниця. Брехач підсвідомо боїться побачити реакцію на свою брехню, тому зустрівшись очима зі співрозмовником, одразу їх відведе.
Досвідчені брехуни, щоб не проколотися, можуть навмисне дивитися співрозмовнику в очі. Але при цьому не змінюючи фокус огляду та не відводячи очі, що й видає його нечесність.

Використовуйте ці методи та завжди вираховуйте брехунців, які намагаються вас «надути». Бажаю, щоб вам у житті траплялися лише прекрасні люди, в середовищі яких ви відчуватимете себе у своїй тарілці.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»