9 законів щасливих взаємин


1. Закон схожості
Ми завжди приваблюємо у своє життя таких людей, якими по суті є самі. Якщо тебе не влаштовує твоє оточення, заглянь у свою душу. Якщо ж ти вважаєш, що тобі щастить на людей, то це лише тому, що ти сама щаслива. Тому, якщо хочеш залучити у своє життя гідну людину, стань такою людиною.

2. Закон причин та наслідків
Що віддаємо, те й отримуємо. Поводься з партнером так, як хотіла б, щоб він поводився з тобою.

3. Закон любові
Всі ми: і чоловіки, і жінки, дуже потребуємо любові. Любов - означає прийняття, щирість, ніжність, турбота, готовність віддавати й нести відповідальність, надійність, безкорисливість, щедрість. І що більше ми проявляємо ці якості, то більше отримуємо натомість.

Такі прояви як страх, ревнощі, залежність, маніпуляції, контроль, претензії, докори, руйнують стосунки й жодного відношення до кохання не мають.

 
4. Закон сили слова
Ти знаєш, яку силу мають слова? Словом можна зцілити, а можна й вбити. Слідкуй за тим, що говориш. Ярлики, образи, докори створюють в душі рани, які складно залікувати. Вони мають незворотною дію. Тому що в душі кожної людини живе дитина, котра має страх бути відкинутою. Бійся недооцінити свою здатність заподіяти їй біль. Використовуй силу слова лише для доброзичливих слів, компліментів, схвалення й підтримки.

5. Закон довіри
Довіра життєво важлива для будь-яких стосунків. Без неї людина стає підозріливою, тривожною, сповненою побоювань. Ті, кому не довіряють почуваються в емоційній пастці, їм здається, що їм не дають вільно дихати. Ревнощі - це страх самотності, низька самооцінка та нелюбов до себе. Довіра - це неодмінний елемент справжньої любові.

6. Закон щирості
Люди часто вважають, що якщо любиш когось, то вже все - попереду життя, сповнене щастя. Але насправді любов не буває нерухомою, вона схожа на квітку, яка або росте й цвіте, або в'яне та помирає. Все залежить від того, що ми з нею робимо. Щире спілкування схоже на воду, без неї квітка не може жити. 
 
Говоріть один одному про свої бажання, потреби, своє ставлення та почуття. Дай зрозуміти партнеру, що ти його любиш й цінуєш. Ніколи не бійся сказати три чарівних слова: «Я люблю тебе». Не сприймай добре ставлення до себе, як належне. Говори про свої почуття, не бійся перехвалити партнера. Щира похвала, як сонце для квітки, вдихне нове життя у ваші стосунки. Тому що в кожному з нас живе внутрішня дитина, якій життєво необхідне схвалення та прийняття.

 
7. Закон дарування
Любити - означає дарувати частину себе, без жодних передумов. Якщо ти хочеш отримати любов, тобі треба лише дарувати її. І що більше даруватимеш, то більше отримуватимеш. Любов схожа на бумеранг, вона завжди повертається. Не завжди від тієї людини, якій ти її дарувала, але вона все одно до тебе повернеться. І повернеться сторицею. При цьому важливо пам'ятати, що запас любові у нас необмежений. Ми не втрачаємо її, коли даруємо. Єдиний спосіб втратити любов всередині нас - це не ділитися нею з іншими.

Одна з причин, чому люди не відчувають любові, - вони чекають, коли їх спершу полюбить хтось інший. Це схоже на музиканта, який говорить: «Я гратиму музику, лише тоді, коли люди почнуть танцювати». Це як чекати від багаття тепла,  не поклавши туди дров. Справжня любов беззаперечна, вона нічого не просить на заміну. Вона не терпить бартерів.
 
Таємна формула щасливих стосунків на все життя в тому, щоб завжди звертати увагу не на те, що ти можеш взяти, а на те, що ти можеш дати.

8. Закон дотиків
Дотик - це один з найпотужніших проявів любові, який руйнує бар'єри та зміцнює взаємини. Доторкнутися до людини - означає торкнутися до її душі. Коли ми ображені на когось, ми кажемо: «Не чіпай мене!»

Тож, частіше обіймай кохану людину просто так, тримай за руку.

Дослідники провели експеримент в одній з клінік Лондона. Головний хірург зазвичай відвідував кожного зі своїх пацієнтів ввечері перед операцією, щоб відповісти на запитання та пояснити загальний хід операції. Під час розмови хірург тримав за руку кожного пацієнта. Його пацієнти одужували в три рази швидше за інших.

Коли ми дбайливо торкаємося до когось, змінюється й наша, і його фізіологія - зменшується рівень гормонів стресу, розслабляється нервова система, покращується стан імунної системи, емоційний фон. Дотик, як ніщо інше, красномовно свідчить про прояв любові.

9. Закон свободи
Якщо ти любиш когось, треба дати йому свободу. Хай людина буде вільна приймати власні рішення, вільна жити так, як хоче, а не так, як хочеш ти. Кожному з нас потрібен власний простір. Людям необхідно бути вільними у взаєминах, тому що інакше вони почуваються в пастці. Якщо дійсно любиш когось - поважай його бажання та потреби.

Не завжди легко відпустити на свободу того, кого любиш, але іншого шляху немає. Життєва мудрість: що більше свободи ти даєш тому, кого любиш, то ближчий він до тебе.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»