5 деталей в манікюрі, які виставляють недоглянуті нігті напоказ

Світлина з колекції інтернет-сервісу Pinterest

Що ми знаємо про недоглянуті нігті? Вони обгризені, поламані або, можливо, нерівно зрізані. Кутикула не оброблена, пластина шорстка, з тріщинами, тьмяна. Це очевидні ознаки, з якими знайома кожна жінка. Але є приховані ознаки того, що ваш манікюр потребує корекції. І це не банальні відколи!

По-справжньому акуратні ручки вимагають більшого, ніж покриття гель-лаком раз в 3-4 тижні. 
 
5 дрібниць, які не можна допускати в манікюрі:

Занадто довгий й відрослий френч
Світлина з колекції інтернет-сервісу Pinterest
 
Запам'ятаймо: французький манікюр - це тілесно-рожева основа й білий кінчик завдовжки 2-3 мм. Все інше - пародія. Якщо нігті відросли, робіть вибір: зберегти френч або довжину. І ще: лінія посмішки не повинна бути надто широкою. Через цей нюанс втрачається витонченість й чарівність ніжного, жіночного френча.

Потертий гель-лак
Світлина з колекції інтернет-сервісу Pinterest
Справді, гель-лак - неймовірно зручна штука. Робиш раз й забуваєш про манікюр на два-три тижні. Деякі панянки йдуть далі, а якщо точніше: ходять повз манікюрний салон цілий місяць. Це не правильно. Вже на 3-му тижні покриття тьмяніє, тріскається. Якщо ви надзвичайно обережні й покриття зберегло початковий блиск, то манікюр все одно псується через відрослі нігті. Виглядає така «зручність» не надто гарно.

Надто короткі квадратні нігті
Світлина з колекції інтернет-сервісу Pinterest
 
Що ж в них поганого? А ось що: гострі куточки коротких квадратних нігтів впинаються в кутикулу й створюють задирки. Це шкідливо і для м'яких тканин, і для самого манікюру, адже відростити квадратні нігті складніше, ніж природні округлі або мигдалеподібні. Тому забудьте про це й прагніть до природності.

Декор, який відклеївся
Світлина з колекції інтернет-сервісу Pinterest
 
Будь-який манікюр з декоративними елементами (особливо, об'ємними) недовговічний. Така сувора правда його дійсності. Та й ходити кожен день з купою каменів на нігтях - це, як мінімум, незручно. Не кажучи вже про те, що «гламурненький» манікюр давно не в моді. Тому не бійтеся розлучатися з таким дизайном нігтів на користь практичної й повсякденної класики.

Незмінний гель-лак
Світлина з колекції інтернет-сервісу Pinterest
 
Не міркуватимемо на тему «корисно це чи шкідливо». Аргументи «за» та «проти» всім давно відомі, й висновки кожна робить сама для себе. Але! Пам'ятайте, що сточування нігтевої пластини зумовлює її зношення, й робити цього регулярно не варто.
Щоб нігті завжди виглядали доглянутими та були здоровими, чергуйте гель-лак з простим гігієнічним манікюром. Хай нігті подихають, відпочинуть, відновляться. А потім знову можна прикрашати їх блискучим покриттям (на кілька тижнів, поки не потьмяніє або не потріскається).

Манікюр - не лише спосіб самовираження, а й (в першу чергу) гігієнічно необхідна процедура. Не нехтуйте доглянутим виглядом нігтів на догоду моді чи популярним тенденціям, й ваші руки виглядатимуть бездоганно!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Коли люди демонструють вам свою байдужість - вірте їм