5 фактів, які ніхто не сказав молодятам до весілля. А даремно


У чому секрет нашого щасливого шлюбу? 
 
Які б ми не були зайняті, двічі на тиждень ми вибираємося в ресторан. Свічки на столику, вечеря, приємна музика, танці… 
 
Вона вечеряє в ресторані щочетверга, я - щоп'ятниці.
Хенні Янгман
 

 
Факт 1: 
Ви не завжди любитимете один одного. І це нормально.
Після року взаємин потяг та рівень гормонів дещо знижуються. Медовий місяць й гаряча пристрасть не можуть тривати вічно. Кожна пара переживає злети та падіння фізіологічного тяжіння. Кількість інтиму може знизитися, але зате якість - істотно підвищується разом з тим, як в парі зростає довіра, пізнання один одного й цікавість до експериментів.

Факт 2: 
Ви - різні люди.
Не лише тому що один чоловік, а інша - жінка. Стать тут ні до чого. Ви обидвоє особистості, у кожного є власні думки. Кожен має власний життєвий досвід, історію розвитку, сприйняття та ставлення до різних питань. І це нормально, що в певних моментах партнер може з вами не погоджуватися. Мати власну точку зору й висловлювати її - краще, ніж прикидатися кимось іншим та намагатися догодити, прислужитися, відповідати очікуванням партнера. Дозволяти собі бути собою, а партнеру бути іншим й дотримуватися цієї іншості - те, що дійсно важливо.

 
Факт 3: 
Діти - не мета створення сім'ї.
Діти - це гості у вашому домі. І в майбутньому - самостійні люди, яким ви допомагаєте вирости й успішно відокремитися, коли їм виповниться 18 років. Народження дитини не освіжить почуттів в парі, якщо існують проблеми між чоловіком та дружиною. Нерозуміння цих фактів часто зумовлює розлучення після спустіння «сімейного гнізда». Сім'я цілком може існувати й без дітей.

Факт 4: 
Сім'я не звільнить вас від самотності.
Багато тих, хто створив сім’ю, щоб не проводити час на самоті, з тієї ж причини розлучилися.
Сім'я не рятує від самотності. Швидше навпаки - в стосунках з коханою людиною загострюються ранні психотравми, отримані в дитячо-батьківських відносинах. Страх самотності, боязнь бути кинутим та емоційна залежність від партнера тягнуть за собою страждання й конфлікти в парі. Розв'язувати ці питання краще з психологом, а не покладати надії та відповідальність на партнера. 
 
Здатність витримувати власну самотність, поважати психічні та фізичні кордони партнера є запорукою гармонійних відносин в парі. Здорові почуття між партнерами передбачають наявність у кожного члена сім'ї часу для себе й особистого простору. Після кожного «занурення у свою самотність» партнери відчувають себе оновленими, наповненими - як і на початку стосунків, коли дуже скучили один за одним й хочеться ділитися всім та обмінюватися враженнями.

 
Факт 5: 
Ви обидвоє сильно змінитеся. Внутрішньо й зовнішньо.
Головна властивість життя - це плинність. Як вода точить каміння, так і життєві обставини згладжують гострі кути або навпаки спричиняють розколи. Якщо йти в ногу один з одним й з цими змінами, рости та розвиватися разом й водночас кожному окремо - як особистості, цікавитися один одним й обирати один одного як дружину та чоловіка щодня, то сім'я буде для вас джерелом сили та натхнення. 
 
Наукові дослідження підтверджують, що емоційна близькість з партнером допомагає людям краще справлятися зі стресом, сприяє продовженню життя, а вміння радіти успіхам один одного - підвищує рівень взаємин та добробуту.

І наостанок хочеться нагадати, що більшість казок завершувалися тим, що «полюбили один одного й одружилися», «одружилися та жили щасливо». 
Це - казки... 
А нам залишили поле для фантазій, що ж…

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»