9 способів захистити себе від негативної енергії


 
1. Припини зациклюватися на проблемах - як на чужих, так і на власних

Зациклюючись на будь-яких проблемах, ти не лише не можеш вирішувати їх, але й завдаєш додаткової шкоди. Що більше ти думаєш про одну й ту ж проблему, замість того, щоб хоча б спробувати її вирішити, то більше піддаєшся негативній енергії. Так, можливо, що цей образ мислення вже увійшов у звичку й відмовитися від нього непросто, але варто спробувати.

 

Рекомендую прочитати:

15 способів жити, а не просто існувати

 

2. Приділяй більше уваги турботі про себе
Якщо ти приділятимеш більше уваги й часу турботі про себе, це допоможе стати менш сприйнятливою до довколишньої негативної енергії. Зроби турботу про себе одним зі своїх пріоритетів, щоб переконатися, що твоя власна енергія є переважно позитивною. 

Хай добро стане сенсом життя, й тоді зло не матиме над тобою влади.

3. Оточи себе позитивними й щасливими людьми
Постарайся очистити коло свого спілкування від негативних людей, які регулярно псують всім настрій. Оточи себе людьми, які здатні зробити тебе щасливою, або хоча б такими, які спонукають тебе усміхнутися, коли на душі кішки шкребуть.

Що щасливіші люди довкола тебе, то щасливішою будете і ти в довгостроковій перспективі.


4. Навчися звільнятися від чужої негативної енергії перш ніж повертатися додому
Досить триматися за чужу негативну енергію. Коли в інших людей трапляються неприємності, ти, звичайно, можеш допомагати їх вирішувати, але при цьому треба вміти розділяти чужі проблеми й власні. Так, на це знадобиться чимало часу, але що більше ти над цим працюватимеш, то простіше буде це робити.

 

5. Намагайся знизити рівень стресу до мінімального рівня
Не дозволяй стресу керувати твоїм життям. Постарайся зменшити рівень стресу будь-якими здоровими способами. Якщо тебе щось турбує, вживай заходів для того, щоб усунути причину - а наслідки зникнуть самі.
6. Не треба «виправляти» все і всіх
Ти не можеш виправити кожну проблему, яка виникає на твоєму життєвому шляху. Іноді просто можна абстрагуватися від проблеми, а особливо, коли проблема не твоя, то не тобі її й вирішувати. 

Адекватно оцінюй межі своїх можливостей.

7. Встанови особисті кордони
Припини відповідати «так» на будь-які прохання інших людей. Роби те, що тобі дійсно до душі. Створюй те життя, якого ти дійсно заслуговуєш. Живучи за чужою вказівкою, ти дуже сильно себе обмежуєш. Не роби так.

8. Не дозволяй чужій драмі отруювати твоє життя
Що більше тебе затягує в чужі сварки й вияснення стосунків, то гірше ти себе почуваєш, і це факт. Постарайся не втручатися в чуже особисте життя й все, що його супроводжує, тому що, якщо розібратися, ти не маєш до нього жодного стосунку. Таким чином, поступово, ти звільниш більше часу й сил для справді позитивних взаємодій з довколишніми.

9. Не забувай про щоденні афірмації
Обери кілька афірмацій або молитов, які тебе надихають.

Афірмації - це короткі мотиваційні фрази, промовляння яких допомагає нам почуватися краще. Й хоча, на перший погляд, їх вплив може здатися незначним, вони сприяють появі позитивних думок та емоцій, загороджуючи шлях негативній енергії.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе