Віра зцілює й змінює генетичний код організму!


Коли час від часу в ЗМІ з'являються публікації про чудесне зцілення від смертельного захворювання, на обличчях лікарів та вчених, як правило, з'являються скептичні посмішки. Навіть коли мова йде про незаперечні факти, підтверджені сучасними методами дослідження, традиційна медицина або відмахується від них, або намагається пояснити несподіване одужання хворого помилкою в первісному діагнозі.

Однак американський генетик Брюс Ліптон запевняє, що за допомогою справжньої віри, виключно силою думки людина й справді здатна позбутися будь-якої хвороби. І жодної містики в цьому немає: дослідження Ліптона підтвердили, що спрямований психічний вплив здатен змінювати... генетичний код організму!

Гени підвладні людській вірі
Впродовж багатьох років Брюс Ліптон працював в області генної інженерії, успішно захистив докторську дисертацію, став автором багатьох досліджень. Весь цей час Ліптон, як і багато генетиків та біохіміків, вірив, що людина є певним біороботом, життя якого підпорядковане програмі, записаній в його генах.

Гени, з цієї точки зору, визначають практично все: особливості зовнішнього вигляду, здібності й темперамент, схильність до тих чи інших захворювань й, зрештою, тривалість життя. Ніхто не може змінити свій особистий генетичний код, а значить, нам залишається лише змиритися з тим, що дано природою.

Поворотним моментом у поглядах доктора Ліптона стали проведені ним в кінці 1980-х років експерименти з вивчення особливостей поведінки клітинної мембрани. До того в науці вважалося, що саме гени, які знаходяться в ядрі клітини, визначають, що можна пропустити через цю мембрану, а що - ні. Однак досліди Ліптона показали, що зовнішні впливи на клітину можуть впливати на поведінку генів й навіть призводити до зміни їх структури.

Залишалося лише зрозуміти, чи можна проводити такі зміни за допомогою психічних процесів, або, простіше кажучи, силою думки - віри.

Впродовж століть медикам відомий ефект плацебо - коли хворому пропонують нейтральну речовину, стверджуючи, що це ліки. В результаті речовина й справді дає зцілювальну дію. Але, як не дивно, наукового пояснення цьому явищу досі не було. Відкриття Ліптона дозволило дати таке пояснення: за допомогою віри в цілющу силу ліків людина змінює процеси, які відбуваються в її організмі, в тому числі й на молекулярному рівні. Вона може «вимикати» одні гени, змушувати «вмикатися» інші й навіть міняти свій генетичний код.

Дива можливі!
Академічна наука не прийняла цих поглядів Брюса Ліптона. Однак, він продовжив свої дослідження, в ході яких послідовно доводив, що без будь-яких ліків цілком можна впливати на генетичну систему організму. Науковий напрямок, що вивчає дію зовнішніх впливів на генетичний код, отримав назву «епігенетика» й довів: віра зцілює й змінює генетичний код організму!

Головним впливом, здатним змінювати стан нашого здоров'я, Ліптон вважає саме силу думки - те, що відбувається не довкола, а всередині нас.

- Давно відомо, що у двох осіб може бути однакова генетична схильність до раку, - заявляє Ліптон. - Але в одного хвороба проявилася, а в іншого - ні. Чому? Та тому, що вони жили по-різному: один частіше відчував стреси, ніж другий; у них були різні самооцінка й самовідчуття, різний хід думок.

Ми здатні керувати нашою біологічною природою; ми можемо за допомогою думки, віри й прагнень впливати на наші гени.

Велика відмінність людини від інших істот на Землі як раз і полягає в тому, що вона може змінювати своє тіло, зцілюватися від смертельних хвороб й навіть позбавлятися від спадкових захворювань, даючи на це психічні установки організму. Ми зовсім не зобов'язані бути жертвами нашого генетичного коду й обставин життя.

Повірте в те, що ви можете зцілитися, - й ви вилікуєтеся від будь-якого захворювання.

На перший погляд, все дуже просто. Але лише на перший погляд...

 
Коли свідомості мало
Якби все було так просто, то більшість людей з легкістю вирішували б будь-які проблеми зі здоров'ям за допомогою проголошення нехитрих мантр на кшталт «Я можу зцілитися від цієї недуги», «Я вірю, що мій організм може сам зцілитися»...

Але нічого цього не трапляється, та й, як пояснює Ліптон, не може статися, якщо психічні установки проникають тільки в область свідомості, що визначає лише 5% нашої психічної діяльності, не зачіпаючи решту 95% - підсвідомість. Простіше кажучи, лише одиниці з тих, хто повірив в можливість самозцілення силами власної думки, насправді дійсно в це вірять - й тому домагаються успіху. Більшість же на рівні підсвідомості заперечують таку можливість.

Ще точніше: саме їх підсвідомість, яка, власне кажучи, на автоматичному рівні й контролює всі процеси в нашому організмі, відкидає таку можливість. При цьому підсвідомість (знову-таки на рівні автоматизму) зазвичай керується принципом, що ймовірність того, що з нами станеться щось надприродне, куди менша, ніж подальше протікання подій за найгіршим варіантом.

Доктор Ліптон вважає, що саме на такий лад наша підсвідомість починає налаштовуватися в період раннього дитинства, з народження до шести років, коли найнезначніші події, навмисно або випадково сказані дорослими слова, покарання, травми формують «досвід підсвідомості» й в підсумку - особистість людини. Причому сама природа нашої психіки влаштована так, що все погане, що відбувається з нами, відкладається в підсвідомості набагато легше, ніж пам'ять про приємні й радісні події.

В результаті «досвід підсвідомості» у переважної більшості людей на 70% складається з «негативу» й лише на 30% - з «позитиву». Таким чином, щоб дійсно досягти самозцілення, необхідно, щонайменше, змінити це співвідношення на протилежне. Лише таким чином можна зламати бар'єр, встановлений підсвідомістю на шляху вторгнення сили нашої віри в клітинні процеси й генетичний код.

«Бо істинно кажу вам: якщо ви матимете віру як зерно гірчичне й скажете горі цій: перейди звідси туди, й вона перейде; і не буде нічого неможливого для вас» - Мф. 20

Віра - потужна сила, яка змітає на своєму шляху будь-які перешкоди!

Вір й отримуй своє диво!