Хороші люди приносять нам справжнє щастя

 

Оточіть себе хорошими людьми, які наповнять ваш світ магією. А якщо не можете їх знайти, просто станьте одним із них.

Життя складається з безлічі дрібних деталей. Але є люди, які цих деталей не помічають. Вони не здатні побачити зусилля, яких докладають інші, щоб зробити життя простішим, наповнити світлом навіть найтемніші з днів та знайти рішення для неприємних ситуацій.

Хороші люди не розмахують плакатами та не балакають про себе надто багато. Часом вони взагалі нехтують собою або присвячують занадто багато уваги чужим проблемам. Однак вони навіть не помічають цього. Така поведінка у них в крові, такий їхній світогляд: давати іншим все можливе.

Кажуть, що хороші люди приносять нам справжнє щастя. З іншого боку, складні та нещирі люди, схильні приносити довколишнім лише горе й печалі, пропонують щось інше: досвід. Вірите ви в це чи ні, але і перше, і друге має чималу цінність.

Чи багато хороших людей ви знаєте? Можливо, вони є частиною вашого повсякденного життя, роблять його багатшим своїми словами й тихою скромністю. Більш того, ви й самі можете бути одним з таких людей, які несуть світло в життя інших, намагаються зробити своїх близьких щасливими, піклуються про кожну деталь та кожну ситуацію. Ви любите викликати усмішку на обличчях рідних й ніколи не просите нічого натомість, тому що саме так ви бачите й розумієте життя.

Могло минути вже багато часу відтоді, як люди востаннє дякували вам за всі ті незначні речі, які роблять їх серця щасливішими. Але цілком ймовірно, що коли ви найменше очікуватимете, хтось здивує вас несподіваною послугою так, що вам стане незручно.

Кажуть, що найкращою подякою хорошій людині є ваше намагання бути на неї схожим. Зараз ви скажете, що на це здатний далеко не кожен, адже не всі люди знають, як правильно проявляти людську доброту. В такому випадку виникає дійсно важливе питання:

Багато вчених активно відстоюють ідею вродженості цієї якості, коли доброта є закладена в нас самою природою. Однак дитинство, методи виховання, соціальні обставини, особливості освіти й подальший досвід згодом теж можуть трансформуватися у внутрішню доброту. Віддача, допомога й турбота повинні самі собою приносити людині радість й сприяти досягненню внутрішнього балансу.

Хороші люди відчувають чужі страждання й приймають їх як власні, а тому щодня прагнуть досягти внутрішнього балансу, щоб примиритися з собою.

Їх доброта має альтруїстичний характер й не вимагає нічого натомість. Для таких людей часу не існує, вони встановлюють свої пріоритети й позбавлені якостей на кшталт відстороненості, вимогливості чи критицизму.

Ті, хто народжується зі смиренним серцем, добре розуміють всю велич, що приховується за кожною деталлю. Вони знають, що жест, дотик, кілька підбадьорливих слів та вміння бути щирим слухачем часом набагато важливіші будь-яких матеріальних благ.

Тому не прив'язуйтеся до матеріальних речей. Оточіть себе хорошими людьми, які наповняють ваш світ магією. А якщо ви не можете їх знайти, тоді станьте одним з них.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»