Звідки беруться справжні жінки?

Він побачив її вперше багато років тому й одразу зрозумів, що пропав. Зрозумів, що дозволить їй все: вона плестиме з нього мотузки, вередуватиме, тупатиме ногами, а він - лише щасливо усміхатиметься у відповідь. Тому що вона - Жінка всього його життя
 
І хай поки вона важить лише 3 кг 500 г (так написано в метриці) - це була Вона. Його донька.

Сьогодні він видає її заміж...
 
Ось вона сидить - така гарна, така щаслива. Зовсім скоро зазвучить їх улюблений Hotel California - й він знову буде танцюватиме зі своєю дівчинкою.

Вона обійме його за шию й притулиться до щоки - так, як робила це щоразу, коли звучала Їхня Пісня. Він добре пам'ятав їх перший танець - у неї була температура, вона вередувала, він взяв її на руки на маленькій кухні, де по радіо передавали Eagles.

Вона була в рожевих колготках та смішній футболці з Міккі-Маусом - їй було всього 3. Він чув, як б'ється її маленьке серденько, а вона знала, що він поруч і все буде добре. Так і заснула тоді на його руках - а вранці температури як не бувало.

Він завжди знав, що вона красива. Він не втомлювався повторювати їй про це - навіть тоді, коли вона хворіла на вітрянку та вся була в зелену крапочку, коли в запалі підліткового бунту вона виголила налисо пів голови, коли була застуджена та шморгала носом... І тепер він точно знає: жоден глянцевий журнал у світі зі своїми вигаданими стандартами не змусить її сумніватися у своїй красі.

Вона народилася в любові. Тоді він дуже любив її матір й не міг уявити, що колись «непримиренні розбіжності» розведуть їх в різні боки. «Непримиренні розбіжності» - так дружина написала в заяві про розірвання шлюбу.

Але їм вдалося розлучитися красиво - друзями не стали, але й посуд не ділили. Він завжди поважав свою колишню та був вдячний їй за все - й особливо за дочку. Вони так і залишилися люблячими батьками - просто перестали жити в одній квартирі. А тепер його дівчинка знайшла свою любов. І він щиро сподівався, що справжню.

Як гарно вони проводили свої вихідні! Він навчив її всього, що вмів сам - плавати, керувати автомобілем, стріляти з рушниці та ловити рибу. Він став її проводирем в невідомому чоловічому племені - брав її з собою на футбол, в гараж, на картинг.

Після цих походів йому доводилося відповідати на купу питань: а чому дядько Михайло лисий? А куди від дяді Колі пішла дружина? А чому дядя Ігор - професор, а працює таксистом? Але тепер він упевнений - вона багато чого зрозуміла про чоловіків з тих несерйозних дитячих бесід.

Він був поруч з нею завжди - в печалі та радості. Він першим дізнався про те, що її призначили головною Сніжинкою на святі, що їй дали сольну партію в шкільному хорі, що її твір посів перше місце на міському конкурсі та що Макс з 11-го класу запросив її в кіно.

А скільки разів вона ридала в нього на плечі, обливаючи сльозами нову сорочку! Причин завжди вистачало: Павлик зі старшої групи подарував квітку Оленці, в Ірки з 10-А ноги довші, і на ЗНО всього два бали не вистачило! 
 
Але вона завжди знала, що на світі є принаймні один чоловік, на якого завжди можна покластися - її татко.

Що б вона не накоїла - він ніколи не підвищував голосу й тим більше не кричав на неї. Він багато чого міг сказати без слів - одним рухом брів, а іноді навіть однієї брови.

Він завжди був у курсі її повсякденного життя - знав, хто стоїть з нею зазвичай в парі в дитячому саду, чому вона посварилася зі шкільною подружкою, що вчора сказав викладач про її курсову і коли ж нарешті бос зрозуміє, який вона цінний співробітник.

Він навіть іноді давав їй поради щодо вбрання та вважав, що чоловіків даремно звинувачують у некомпетентності з цього питання. Адже жінки (що б вони там не говорили) одягаються не лише для себе. А хто крім батька може точно сказати, чи приверне чоловічу увагу поєднання шароварів та косухи?

У них були свої таємні ритуали - лише для двох. Код 1 позначав похід в кіно, код 2 - свято ласунів в улюбленому кафе, код 3 - шопінг в книжковому магазині. 
 
Коли вона була маленькою, він ніколи не відмовлявся від участі в дівчачих іграх: адже за допомогою ляльок можна розповісти про найскладніші моделі сімейних стосунків й способи вирішення конфліктів.

А коли вона залишалась у нього на вихідні, він завжди готував свої фірмові млинці - з вишневим варенням. І зараз готує - а вона наминає їх, забуваючи про те, що на дієті. Млинці він освоїв не одразу - спочатку годував її бутербродами. Зате якими.

Він часто дарував їй квіти - просто так, без жодної нагоди. Вона підносила букет до обличчя, вдихала його аромат й щасливо шепотіла: «Татусю, я так тебе люблю!». І дорожче цих слів немає нічого. Він ніколи не шкодував для неї поцілунків та обіймів, бо вважав, що зіпсувати чи розпестити дочку з їх допомогою неможливо. І мав рацію.

Все, час! 
Ось уже звучить їхня пісня. 
Вона йде до нього - Справжня Жінка, яку міг виховати лише він - Люблячий Татко.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе