Рецепт відомого Львівського сирника
Складники:
- Сир кисломолочний, жирний - 500 г.
- Яйця курячі
- 4 шт.
- Цукор - 200
г.
- Масло вершкове
- 130 г.
- Цедра лимона
- 1 шт.
- Родзинки -
30 г.
- Манна крупа
- 1 ст. л.
- Сметана - 3
ст. л.
- Порошок какао - 2 ст. л.
Приготування:
1. Сир перетираємо через сито. Якщо перетерта маса буде
дуже рідка - зайву рідину слід відтиснути через марлю.
2. Жовтки перетираємо з цукром до однорідності.
3. До жовткової суміші додаємо манку, цедру лимона, родзинки
та вершкове масло (1 ст. л. вершкового масла залиште для поливки).
4. Додаємо в суміш сир, перемішуємо та зовсім трішки збиваємо
на найнижчій швидкості.
5. Збиваємо білки до піків.
6. Акуратно змішуємо сирну та білкову суміші.
7. Отриману масу викладаємо у форму для випікання, застелену
кондитерським папером.
8. Готуємо поливку: невелику кількість (близько 1 ст. л.)
масла розтоплюємо з 2 ст. л. цукру на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім
додаємо 2-3 ст. л. сметани, добре змішуємо та додаємо 2 ст. л. какао.
9. Доводимо до кипіння на повільному вогні, старанно перемішуючи.
10. Сирник випікаємо в духовці приблизно 40-50 хвилин при
180 градусів (залежить від духовки). Готовий сирник перевертаємо на тацю, поливаємо
гарячою поливкою.
Одразу сирник до столу не подаємо - йому потрібно постояти
в холодильнику хоча б кілька годин, а краще - цілу ніч.
Смачного!
Сподобався рецепт? Поділися ним з друзями