Рецепт відомого Львівського сирника



Складники:

- Сир кисломолочний, жирний - 500 г.
- Яйця курячі - 4 шт.
- Цукор - 200 г.
- Масло вершкове - 130 г.
- Цедра лимона - 1 шт.
- Родзинки - 30 г.
- Манна крупа - 1 ст. л.
- Сметана - 3 ст. л.
- Порошок какао - 2 ст. л.

Приготування:

1. Сир перетираємо через сито. Якщо перетерта маса буде дуже рідка - зайву рідину слід відтиснути через марлю.

2. Жовтки перетираємо з цукром до однорідності.

3. До жовткової суміші додаємо манку, цедру лимона, родзинки та вершкове масло (1 ст. л. вершкового масла залиште для поливки).

4. Додаємо в суміш сир, перемішуємо та зовсім трішки збиваємо на найнижчій швидкості.

5. Збиваємо білки до піків.

6. Акуратно змішуємо сирну та білкову суміші.

7. Отриману масу викладаємо у форму для випікання, застелену кондитерським папером.

8. Готуємо поливку: невелику кількість (близько 1 ст. л.) масла розтоплюємо з 2 ст. л. цукру на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо 2-3 ст. л. сметани, добре змішуємо та додаємо 2 ст. л. какао.

9. Доводимо до кипіння на повільному вогні, старанно перемішуючи.

10. Сирник випікаємо в духовці приблизно 40-50 хвилин при 180 градусів (залежить від духовки). Готовий сирник перевертаємо на тацю, поливаємо гарячою поливкою.

Одразу сирник до столу не подаємо - йому потрібно постояти в холодильнику хоча б кілька годин, а краще - цілу ніч.

Смачного!
 Сподобався рецепт? Поділися ним з друзями

Популярні дописи з цього блогу

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе

Психологічний тест. Кому б ви допомогли у першу чергу?