Якщо хочете змінити своє життя, змініть те, про що думаєте і говорите


Іноді я починаю думати про життя як про поле бою - звичайно, в метафоричному сенсі. Але чи буде хтось заперечувати, що довкола нас щодня вирують безкровні битви, в яких ми часто воюємо з ворогами з минулого?

Отримуємо свої щоденні «бойові рани» з найрізноманітніших причин. Це може бути складне розлучення, втрата коханої людини, фінансові проблеми, безробіття, проблеми зі здоров'ям - цей список можна продовжувати й продовжувати. Однак, одне безсумнівно: ці емоційні втрати, понесені на полі бою повсякденного буття, можуть поставити хрест на надії прожити довге й щасливе життя.

Легко дозволити негативній ситуації придушити себе й здатися перш ніж ви дасте собі реальний шанс реабілітуватися. Саме в такі моменти ви стаєте найуразливішими; ваша емоційна система попередження починає блимати червоним кольором тривоги, й ви ризикуєте увійти в негативну зону, в якій починає здаватися, що весь світ йде проти вас війною.

Ось тоді в голові й починають виникати негативні, руйнівні думки, які запускаються, мов ракетний залп, спрямований в нікуди. Саме в цей час необхідно добре усвідомлювати, що ви думаєте й говорите.

Уламки цих вибухонебезпечних думок та слів здатні завдати хворобливих емоційних ран, які змушують повірити, що вас обдурили й що ви є жертвою. Це ситуація, в якій ви починаєте культивувати в собі «окопний менталітет».

Моє життя не склалося. (Бум!)

Я ніколи не зможу реалізувати свою мрію. (Бах!)

Я ніколи не знайду того, хто полюбить мене таким, який я є. (Попадання!)

Моє життя - суцільна плутанина. (З жалем повідомляємо, що ваша впевненість в собі померла. Ми нічого не змогли вдіяти з цим.)

Це величезне число бомб у вигляді постійних негативних думок та слів вибухають в підсвідомості з великою силою, що змушує бачити (й надалі створювати) нову реальність, яку ви вважаєте істинною.

В результаті ви програєте битву. Ви послабили свій захист, й ваше життя було захоплене власними думками й словами, які вийшли з-під контролю. Тепер ви повністю уразливі для почуття безнадії.

Безнадія небезпечна, тому що, коли ви відмовляєтеся від будь-якої надії, ви фактично ставите хрест на своєму подальшому щасливому житті. Якщо ви відчуваєте, що застрягли в стані безнадійності, замкніть двері авто й зателефонуйте комусь, кому довіряєте, щоб він якомога швидше прийшов й дав вам поштовх. Без надії ви навіть не зважитеся розглядати інші варіанти розвитку подій, не кажучи вже про реалізації мрії.

Звичайно, існують вагомі причини для появи негативних почуттів у важкі часи, й потрібна неймовірна сила духу, щоб відчувати вдячність за все хороше, що є в житті, коли ви втратили так багато.

Однак якщо розраховуєте отримати перемогу у важкі часи, то повинні зрозуміти, що лише ваше нинішнє сприйняття ситуації або дає надію, або змушує здатися.

Якщо ви постійно думаєте про те, яке життя несправедливе до вас, якщо регулярно розповідаєте історії про те, що ніяк не можете отримати гідну винагороду від долі, ви завжди почуватиметеся нещасною людиною.

Ви ніколи не залучите у своє життя нічого хорошого, якщо постійно перебуватимете в стані нещастя.

Якщо ви хочете змінити своє життя на краще, почніть зі свідомої зміни того, що ви думаєте й говорите.

За матеріалами Steve Rizzo

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе