7 ознак того, що ти віддла серце не тій людині


Життя надто коротке, щоб витрачати свій час на людину, яка тебе не цінує. Цінуй свій час, тіло і, що найважливіше, своє серце. Припини дарувати його людям, які цього не заслуговують.

Ось 7 ознак того, що ти даруєш своє серце не тій людині:

1. Коли ти на самоті, ти посміхаєшся рідше
Єдина людина, від якого тобі не приховати власних почуттів, це ти сама. Дуже легко переконати довколишніх в тому, що тебе влаштовує поточний стан речей та твій партнер. Звісно, абсолютно ідеальних стосунків не буває, але якщо ти відчуваєш себе погано, коли поруч немає вашого партнера (і зовсім не тому, що ви скучили за ним), то це може бути першою ознакою прояву ваших справжніх почуттів.
Єдиний спосіб зробити життя щасливим - це бути щирими з собою та не придушувати свої бажання та потреби.

2. Ви постійно сумніваєтеся
Попри те, що часом фільтрувати емоції буває складно, ця здатність є беззаперечною частиною щасливого життя та здорових відносин. Ми єдині, хто дійсно знає, якими почуттями наповнені наші серце й розум. І якщо ви бачите, що у ваші думки закрадається невпевненість, то це повинно змусити вас насторожитися.
Взаємність - це ключ до всього, але якщо ви сумніваєтеся, чи прикладає ваш партнер достатньо зусиль, то відповідь, швидше за все, негативна.

3. Ви відчуваєте емоційне виснаження
Міцні відносини роблять життя кращим, а не ускладнюють його. Ви повинні заряджатися енергією від присутності іншої людини. Черпати натхнення, мотивацію. Якщо ж ви відчуваєте психологічне й емоційне виснаження, значить жертвуєте власним добробутом заради процвітання нездорових відносин.

4. Ви втрачаєте себе
Відчуваєте себе прислугою, а не партнером? Якщо ви завжди стараєтеся, щоб партнер був щасливим, але рідко бачите від нього взаємні дії, дуже просто почати ігнорувати власні бажання й потреби, зациклюючись на чужих.
Важливо любити й давати на кожному етапі відносин, але при цьому не менш важливо переконатися, що так робить й друга половинка.

5. Ви тягнете все на власних плечах
Проблеми, що стосуються спільного проведення часу, фізичної близькості, спілкування... Якщо завжди саме ви пропонуєте чимось зайнятися разом, ініціюєте фізичний контакт або самі робите домашню роботу, значить вже напевне зрозуміли, що граєте наодинці.
Щасливі й здорові відносини - це командна гра. Як і в будь-якій іншій успішній команді, кожен гравець має свої сильні сторони, які ідеально складаються в єдину картину з перевагами інших учасників цієї команди, створюючи тим самим міцне партнерство. Але якщо весь вантаж тягне на собі хтось один, програє вся команда.

6. Ви почали зустрічатися до того, як ваш партнер був готовий до відносин
Досить часто люди з головою занурюються в романтичні відносини, перестаючи помічати все довкола, і в підсумку їм розбивають серце. Вони думають, що якщо повністю присвятити себе іншій людині, то вона у відповідь зробить те ж саме. Але це не так. Любов повинна виходити одночасно від обох партнерів.

7. Ви боїтеся втратити ці відносини, а тому стараєтеся ще сумлінніше
Деякі люди, коли починають відчувати, що хтось повільно від них віддаляється, починають докладати більше зусиль, щоб утримати цю людину. Найчастіше ефект виявляється зворотним: надмірні зусилля відштовхують ще сильніше. Ось чому для відносин є важливою здорова комунікація. Здогади про те, що могло б «вирішити» проблему, це лише тимчасовий захід. Якщо щось не так, потрібно бути досить зрілими й відкритими, щоб обговорити це, незалежно від складності становища.


Хоча відносини, як правило, вимагають від партнерів певних зусиль, вони не повинні здаватися рутинною роботою. Якщо ваша взаємодія з другою половинкою має вимушений характер й здається неприродною або не приносить радості, це ігнорувати не можна.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»