8 дій в соціальних мережах, властивих людям з низькою самооцінкою

Пута соціальних мереж не оминули практично нікого. Ви можете почитати там новини, поспілкуватися з друзями й показати всьому світу, що відбувається у вашому житті.
 

Однак соціальні медіа створюють не лише позитивний досвід. Фактично, вони помітно знижують вашу самооцінку, й це досить тривожний сигнал. Команда дослідників з США спостерігала за онлайн-поведінкою майже 2 тисяч осіб. Виявилося, що молоді люди, для яких соціальні мережі стали частиною життя, майже в 3 рази частіше страждають від депресії.

Які ж ваші дії можуть нести в собі потенційну небезпеку?

1. Надто багато Селфі
Тренд цифрових автопортретів почався кілька років тому, й це вже реальність нашого часу. Змиріться, критики й скептики! Однак, якщо людина завантажує по кілька Селфі в соціальні мережі щодня, це вже нездорова ситуація. Неважко зробити висновок, що у неї очевидні проблеми з впевненістю в собі.

2. Натяки й непрямі згадки
Це ще один прийом, який використовує більшість користувачів. Йдеться про повідомлення та дописи, які ми розміщуємо в публічному доступі й адресуємо конкретному знайомому, не згадуючи його безпосередньо або не даючи чітко зрозуміти, що саме ми маємо на увазі.
Доволі інфантильний вчинок, який демонструє неможливість розв'язувати міжособистісні проблеми. І, звісно, це лише викликає ще більше непорозумінь.

3. Трендовість
Замисліться, якщо вас поглинає бажання зробити щось у мережі, не аналізуючи можливих наслідків. Чому багато людей беруть участь у викликах й комічних трендах, які з'являються впродовж року? Найгірше те, що деякі з них можуть становити реальну небезпеку для фізичної або емоційної цілісності особи.

4. Безліч френдів
Поняття «дружби» в соціальних мережах дуже спотворене, причому настільки, що зараз більш доречно говорити про «фоловерів», щоб усунути всіх видів реальних особистих контактів. Подивіться на користувачів з тисячами друзів, яких вони «збирали» довгий час.
Це лише цифра! Кому зі своїх «друзів» ви можете зателефонувати в разі потреби й попросити про допомогу? Зрештою, справжніх друзів можна перерахувати на пальцях однієї руки.

5. Ви робите дописи про все
Якщо ви постійно публікуєте те, що робите щодня, наче для звітності: які заходи відвідали, де були, що робили, якої мети досягли.
Немає нічого поганого в тому, що ви хочете залишити згадку про щасливі моменти, але якщо ви більше стурбовані тим, щоб показати це людям, які «дивляться» вас щодня, ви, ймовірно, не настільки задоволені собою, як посилено удаєте. Будьте природні й насолоджуйтеся життям без сторонніх очей.

6. Показуха
Насправді це майже завжди свідчить про низьку (навіть дуже низьку) самооцінку. Люди, які одержимі власністю дорогими матеріальними предметами, ймовірно, нічого не мають всередині.
Споживчий світ, в якому ми загрузли, вселяє нам те, що чим ми заможніші, тим краще - але це так далеко від реальності...

7. Фото їжі
Демонстрація всього, що ви робите у своєму житті, свідчить про те, що ви насправді не живете на 100%, й замість цього ви швидше зосереджені на тому, що думають про вас інші. Чи робите ви гарні світлини того, що збираєтеся з'їсти на вечерю? Замисліться! Чи варто жити «на вітрині»?

8. Вподобайки самому собі
Це дуже сумний показник вашої невпевненості в собі вкупі з егоцентричністю. Мало того, що ви публікуєте те, що нібито вас радує, так ви ще й пояснюєте свою дію власною вподобайкою. Це свідчить лише про те, що ви відчайдушно потребуєте уваги.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе