12 звичок успішних жінок



1. Роби записи в щоденнику або блозі
Успішні жінки записують ідеї, думки чи плани в особистий щоденник або ведуть блог в соціальних мережах. Така звичка дарує сили й натхнення. Коли сумно, перечитуй записи, де ти пишалася собою й була щасливою, настрій одразу ж стане кращим.
Кажуть, за кожною успішною особою стоїть блокнот з ідеями. Наприклад, Меган Маркл записує думки в красивий щоденник. Вона навіть подарувала Кейт Міддлтон спеціальний блокнот, щоб герцогиня записувала в нього мрії.

2. Приділяй увагу своєму тілу
Здорове тіло дає більше енергії. Жінки, які досягли вершин, щодня роблять якісь фізичні вправи. Це може бути ранкова зарядка, йога ввечері - будь-яка активність, яка приноситиме тобі радість.

3. Читай книги
За допомогою книг можна не просто вчитися, а й відкривати нові перспективи. Якщо хочеш домогтися успіху в житті, варто читати різну літературу і якомога частіше. Читай не менше 30 хвилин в день.

4. Став цілі
Став цілі на рік, квартал, місяць, тиждень, день, щоб знати, в якому напрямку рухатися. Успішні жінки завжди мають «план Б» на випадок непередбачуваних обставин, вони знають та цінують важливість планування.

5. Повторюй позитивні висловлювання щодня
Вір в силу афірмацій - позитивних орієнтирів, які налаштовують на великі досягнення. Повторюй 3-5 життєствердних висловлювань щодня, в ідеалі - перед дзеркалом. Це значно покращить твої стосунки з собою.

Вікторія Бекхем починає день, думаючи про позитивні речі. Вона прагне бути кращою у всьому, тому їй важливо налаштовувати себе на успішне мислення.

Ти можеш придумати власні установки, або повторювати готові фрази. Неважливо, що приготував сьогоднішній день, ти вже налаштувала розум на ресурсну реакцію.

Як придумати власну афірмацію?

Визнач, чого насправді хочеш.
Напиши, чому хочеш саме цього.
Збагни, що зробити, щоб досягти бажаного.
Модна включити в афірмацію надихаючі цитати.

Наприклад:, «Я успішна й процвітаюча жінка. Я чудовий фахівець. Я постійно підвищую рівень свого доходу. У мене завжди більше грошей, ніж я хочу витратити».

6. Заведи журнал подяки
Будь вдячна за те, що у тебе є. Щодня записуй три речі, за які хочеш сказати «Дякую» минулому дню. Можеш завести спеціальний блокнот. Коли ти вдячна за те, що маєш, цінність цих речей миттєво зростає.

Я, наприклад, щовечора записую все хороше, що сталося за день. Це може бути така дрібниця, як чашка кави в улюбленому кафе. Якщо мені щось принесло радість - це обов'язково буде в журналі подяки.

7. Пий воду
Успішні жінки стежать за здоров'ям й піклуються про те, щоб організм споживав достатню кількість рідини. Нормою вважаються 8 склянок води в день. Є навіть спеціальні додатки, в яких зручно рахувати кількість випитої рідини.

Не чекай того моменту, коли відчуєте сухість у роті - це ознака того, що організм вже втратив 1-2% води. Губи й рот повинні бути вологими впродовж дня. Пам'ятай, що прихована причина втоми - легке зневоднення. Якщо відчуваєш, що у тебе мало енергії, випий склянку води.

8. Медитуй
Важливо виділити трохи часу, щоб заспокоїти розум. І робити це слід щодня. Вдихни й видихни, очисть розум від думок.
Спробуй одну хвилину дихальних вправ щодня. Дихай й ні про що не думай. Поступово збільшуй практику до 5 хвилин.

9. Пам’ятай про самоконтроль
Не забувайте про важливість дисципліни й самоконтролю. Успішні жінки прокидаються рано, перевіряють щоденник, йдуть в спортзал й снідають вчасно. Вони завжди ефективні, незалежно від того, що відбувається в житті.

Відома тенісистка Вінус Вільямс з дитинства дуже дисциплінована. Зі шкільних років вона вставала о 6 годині ранку, відправлялася на тенісний корт перед уроками. Після школи їхала на тренування, приїжджала додому, робила завдання й лягала спати. Вінус щодня дотримується свого плану.

10. Правильно харчуйтеся
Тіло й мозок потребують якісного «палива». Подбай про те, щоб складні вуглеводи у вигляді цільних зерен давали тобі постійний запас енергії впродовж довгого робочого дня. Не забувай про свіжі фрукти та овочі, а також рибу, яка наповнює організм вітамінами. Пам'ятай, спосіб життя впливає на красу.

11. Постійно дізнавайся щось нове
Курси, марафони, школи допомагають піднятися на наступний рівень життя. Зроби звичкою щоденне навчання. Це можуть бути не лише онлайн-курси, а й самостійне вивчення нових напрямків.

Постав собі за мету читати одну корисну статтю щодня. Уяви, скільки знань з'явиться за рік такого челенджу?

12. Шукай баланс
Жінки, які досягли вершин, знають про важливість балансу між роботою та особистим життям. Постарайся свідомо виділяти дні, коли не займатимешся роботою, не відповідатимеш на дзвінки, проводитимеш час з близькими. Спробуй, і ти зрозумієш, що ефективність народжується при збалансованому житті.

Знайти баланс допоможе практика «Колесо балансу».

Намалюй коло, розділи його на вісім частин - сфер життя: здоров'я, фінанси, сім'я, кар'єра, відпочинок, саморозвиток, творчість, духовність. Оціни кожен сектор за шкалою від 1 до 10. Зона з найменшою кількістю балів - джерело дисбалансу. Постарайся свідомо приділяти цій сфері більше уваги.

Вивчи своє життя. Результат не змусить себе довго чекати!