Любовний трикутник: пробачити чи відпустити?



Насправді, не має значення, чи заслуговує прощення людина, яка вас образила. Прощення - це подарунок, який ви робите собі. У вас попереду здобутки, і ви бажаєте рухатися далі,
- Мартін Лютер Кінг

Коли ви дізнаєтеся про зраду, спершу питаєте себе: «За що мені це?», «Чому я?», «Що робити?», «Як жити з цим далі?».

Чи ваш це чоловік?
Моя знайома мала стосунки з перспективним та багатим чоловіком. Вони навіть збиралися одружитися. Зовні їх роман був красивим: кохає, балує, розуміє, підтримує. Розумний, романтичний льотчик. Одне «але»: коли він повертався з рейсу, на три дні входив в круте піке, правда, алкогольне. Вона скаржилася, плакала, але весь час знаходила йому виправдання.

Одного ранку він спав після рейсу, вона готувала йому сніданок. Раптом пропищав телефон. На екрані було повідомлення: «Любий, як ти? Як себе почуваєш? Як твоя спина? Чекаю не дочекаюся зустрічі».

За 5 хвилин вона зібрала речі й пішла назавжди з його квартири та життя.

Коли через три місяці знайома зустріла майбутнього чоловіка, то була дуже вдячна цій «масажистці», яка так вчасно з'явилася у її відносинах з льотчиком.

Щоб зрозуміти чи ваші це відносини, чи варто за них триматися, а можливо, вони пережили своє й час щось змінити, уявіть взаємини як картинку або образ з боку. Озирніться, де ви знаходитеся, подивіться подумки на нього, послухайте, про що говорите, що відчуваєте, коли ви разом, які відчуття в тілі?

Тепер уявіть, що чарівним чином ви переноситесь на 5 років вперед. Де ви? Хто поруч? Що чуєте? Як себе почуваєте? Чи є там ваш чоловік? Що ви робите разом? Є діти? Де живете? Про що розмовляєте?

Якщо ви легко уявляєте вас разом, а на цій картинці вам добре й затишно, то є сенс боротися за своє щастя. Якщо все навпаки, то це однозначно нагода замислитися.

Пробачити?
Прощення відмикає двері обурення й наручники ненависті, розриває ланцюги страждань та кайдани егоїзму.

Ви знаєте про зраду, але пробачаєте його. Приймаєте, що готові жити з ним довго і щасливо. Він при цьому вдає, що нічого не сталося.

Що з усім цим робити?

Якщо ви чекаєте від нього першого кроку до примирення, не розраховуйте. Пробачити - це повністю ваш вибір. Ви несете відповідальність за це рішення. Так, це складно. Особливо, коли подружки, журнали, ток-шоу, реклама, фільми переконують, що треба мститися. Але це дитяча позиція. А ви готові вчинити по-дорослому:

1.Видаліть з очей всі факти зради
Фотографії, листування в соціальних мережах, смс тільки розпалюють біль. Біль перетворюється у хвороби. Видаліть всі докази, а краще пролийте на ноутбук чашку кави. І хай разом з процесором згорять доступи, паролі та інші німі спостерігачі його зради. Дослухайтесь до мудрого прислів'я: менше знаєш (бачиш і читаєш), краще спиш.

2. Подумки скажіть йому все, що накипіло
Уявіть, що ви зважилися йому все сказати. Як це буде? Де ви при цьому перебуваєте? Що робите? Як одягнені? Як одягнений він? Що говорите йому? Уявіть, як виводите його на чисту воду! Що відбувається? Він каже: «Я більше так не буду», а може, сидить і посміхається, або збирає речі? Слідуйте за образами. Що далі? Що з цим робитимете? Дозвольте собі відчути, що відбувається у вашому тілі? Усвідомте, що біль не пішла, навпаки, її стало більше.

Перед тим, як виводити його на чисту воду, подумайте серйозно: чого ви хочете?
Якщо ви дійсно хочете розлучитися, рішення назріло - вперед! Але якщо ви хочете бути разом, а зараз просто ображені на нього, стоп. Не кажіть йому нічого. Біль, яку ви винесете на світ, зробить лише гірше.

3. Напишіть листа
Негативним почуттям важливо дати вихід, інакше вони проростуть в тілі хворобами. Напишіть чоловікові «гнівного листа», який він не отримає. Візьміть аркуш паперу й пишіть, уявляючи, що ви говорите йому це в обличчя. Не соромтеся у висловах, пишіть від душі. До тих пір, поки потік слів й нескладних фраз не вичерпається, а всередині з'явиться порожнеча. Тоді візьміть все й спаліть.

4. Полюбіть себе
Згадайте, коли востаннє ви робили щось для свого тіла? Сходіть на манікюр, педикюр, зробіть нову стрижку, перефарбуйте волосся, побалуйте себе масажем. Можете обрати масажиста чоловіка. Подаруйте собі розслабляючий масаж, не антицелюлітний. Запевняю, він дуже підніме самооцінку.

5. Будьте готові прожити біль
Важливо зрозуміти, що ви готові прожити біль. Цей перший й головний крок повинні зробити ви. Далі можна звернутися до фахівця з роботи з психологічними травмами.

Відпустити?
Відпустити - це не втекти. Відпустити - це з любов'ю дозволити близькій людині знайти щастя в іншому місці.
Щоб перевірити себе, скажіть собі:

1. «Поглянь, що ти накоїла!»
Коли ви говорите це, тим самим визнаєте себе творцем власної реальності. Це дуже важливий етап, який дозволить вам взяти частину відповідальності за трикутник на себе: «Так, це я забула про себе. Так, це я захопилася дітьми. Так, це я запрацювалася »

2. «Я бачу свої судження і люблю себе за те, що вони у мене є»
Важливий крок, який не дає вам звинуватити себе. Ми визнаємо недосконалість своєї природи, приймаємо себе з будь-якими думками та емоціями. Не звинувачуємо себе, а, навпаки, любимо ще більше.

3. «Я хочу побачити довершеність в даній ситуації»
На цьому етапі важливо зрозуміти: все, що відбувається зовні, це відображення того, куди я не хочу дивитися. І зараз ви на це дивитеся, ставлячи собі питання: «Для чого важливого дана мені ця ситуація? Що Всесвіт хоче, щоб я побачила? Що я повинна змінити в собі?»

4. «Я обираю спокій»
Все відносно. Все тече і змінюється. Все для чогось необхідно. Є тільки тут і зараз. Врятуйте себе від втечі в країну жертв і депресій. Проаналізуйте урок, щоб в наступних відносинах ви не пережили подібне.

Пробачити чи відпустити - вирішувати, звісно ж, вам.

Ви не прощаєте чоловіка, ви прощаєте себе.
Якщо ж відпускаєте чоловіка, робіть це з легким серцем без єдиної червоточинки, з величезною вдячністю за все, що він приніс у ваше життя. Навіть якщо це просто досвід.