Паска по-львівськи: рецепт перевірений не одним поколінням галичан

За матеріалами

 

Рецепт львівської паски

 
Тісто:
 
1 кг борошна;
42 г львівських дріжджів пресованих;
1,5 ч.л солі;
1,5 склянки молока (300 мл);
5 жовтків;
3 яйця;
120 г цукру;
200 г масла;
1 пакетик ванільного цукру;
2 ч.л обліпихової олії;
2 ст. л олії;
1,5 склянки родзинок;
45 г цукатів, цедра лимону.

Якщо Ви хочете приготувати солодшу паску, кількість цукру слід збільшити вдвічі, дріжджів в 1,5-2 рази й зменшити кількість молока).

Половину борошна перемішати з розчиненими в теплому молоці дріжджами (частиною) й залишити, щоб розчина підійшла. 
 
Яйця добре розтерти з цукром, ванільним цукром та сіллю. 
 
До розчини додати решту дріжджів, яєчну суміш,  два види олії, решту борошна й замісити тісто. 
 
Наприкінці додати розтоплене масло, родзинки, цукати, цедру й ретельно вимісити. 
 
Накрити, залишити, щоб тісто підійшло.

Коли тісто підійде й збільшиться в об’ємі вдвічі, поділити його й викласти у форми, заповнивши їх тістом на 1/3. (Якщо використовувати металеві форми – їх потрібно попередньо змастити маслом чи маргарином та застелити папером, який також необхідно змастити). 
 
Форми з тістом поставити в тепле місце на 60-70 хв, щоб тісто підійшло.

Випікати при температурі 180-200 градусів впродовж 30-60 хв (залежно від маси виробу). 
 
Поверхню пасок змастити жовтками в кінці випічки.

Смачних і мирних Вам свят!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе