6 сумнівних б'юті-засобів


Сьогодні у кожної жінки є арсенал з великого числа різних тюбиків та баночок з кремами, масками та іншими б'юті-засобами. Частина з них, до прикладу, зволожуючі засоби, дійсно необхідні для підтримки здоров'я та краси шкіри. Однак, чимало коштів на косметику ми витрачаємо марно та надалі відправляємо у відро для сміття, так і не використавши до кінця.


Які ж засоби ризикують стати зайвими на поличці ванної кімнати?

1. Скраб для губ
Виробники запевняють, що маленька баночка скрабу допоможе у розв'язанні проблеми сухості губ. Однак, не варто поспішати розлучитися з грошима й купувати подібні засоби. Адже їхній ефект досягається завдяки відлущуючим частинкам. А це означає, що для м'якості губ можна використовувати звичайний скраб для обличчя, або зробити такий засіб самостійно, змішавши 1/2 ложки цукру з жирним дитячим кремом. Отриманою сумішшю слід акуратно помасажувати губи й змити водою. Після завершення процедури на губи нанести бальзам або гігієнічну помаду.

2. Шампунь проти лупи
Цей засіб може бути не лише марним, а й небезпечним. Оскільки лупа є не косметичним дефектом, а захворюванням, що вимагає лікування. З'являється лупа в результаті порушень метаболізму або при грибкових захворюваннях. Виявивши лупу, необхідно звернутися до лікаря, а не купувати самостійно розрекламовані шампуні.

Шампуні від лупи працюють переважно за принципом утворення плівки на шкірі голови, яка перешкоджає відшаруванню відмерлих частинок шкіри. З припиненням використання такого засобу, лупа повернеться в подвійній кількості.

3. Антицелюлітний крем
Користь цього засобу також досить сумнівна. Всі креми та скраби, дія яких спрямована на боротьбу з «апельсиновою кіркою», мають один ефект - поліпшення кровообігу й зволоження шкіри. Але якщо сподіватися лише на дієвість цих засобів, при цьому не змінювати тип харчування, зловживати шкідливими жирними продуктами та не займатися спортом, то їх користь залишиться під питанням.

4. Засіб від посічених кінчиків волосся
Розв'язати проблему посічених кінчиків допоможе лише стрижка. Косметичні засоби у вигляді масел чи спреїв дають лише косметичний ефект, і роблять посічені кінці не такими помітними.

5. Засоби з догляду за шкірою ніг
Креми, скраби та лосьйони для ніг є сумнівним продуктом, адже для відлущування відмерлих частинок підійде будь-який скраб для тіла та пемза, а для зволоження та живлення шкіри - звичайний крем для тіла.


6. Крем для шиї та зони декольте
Сьогодні на ринку представлено безліч засобів з догляду за шиєю та областю декольте. Але це не більше ніж викрутаси косметичних брендів. Оскільки шия вимагає того ж догляду, як і обличчя - очищення двічі на день, зволоження та забезпечення захисту від сонячних променів. А шкіра зони декольте потребує особливого догляду лише в літній час при засмазі на пляжі під палючими променями сонця. Таким чином, цілком можна обійтися звичайним кремом або лосьйоном, а також сонцезахисним засобом для обличчя.

Перш, ніж розлучитися з чималою сумою грошей, купуючи чергову баночку із заповітним кремом, в гонитві за красою, варто вивчити склад та оцінити необхідність цього продукту. Адже здорове харчування, регулярні фізичні навантаження та прогулянки на свіжому повітрі виявляться набагато ефективнішими для підтримання гарного зовнішнього вигляду.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»