Чому не варто шукати хороше в поганому

З поганого слід вибиратися. Докладати зусиль. І що гірше погане, то більше зусиль треба зробити. Терпіння горезвісного, сили волі, мужності - ось таких зусиль...

 

Я хотіла написати слово на букву «г», але не стала. От не треба в цьому «г» шукати хороше. Копатися, принюхуватися й пильно розглядати. Немає там хорошого. А ви забрудниться та станете схожі на божевільного.

 

З поганого треба вибиратися

 

Немає нічого хорошого у хворобі. І у війні немає хорошого. І в епідемії. Просто вони трапляються. Мабуть, я все ж напишу грубе слово у вигляді цитати Фореста Гампа: «лайно трапляється».

 

І не треба «ліпити», знову грубо скажу, про користь ізоляції, про плюси епідемії, про принади бідності й про чудове сидіння у квартирі вп'ятьох. Це все погано. Це вимушений захід. Це погані події, ось що це таке.

 

З поганого треба вибиратися. Докладати зусиль. І що гірше погане, то більше зусиль треба зробити. Терпіння горезвісного, сили волі, мужності - ось таких зусиль...

 

А хто почав знаходити гарне в поганому й іншим пропонувати - той або ідіот. Або йому оплатили рекламну компанію з вихваляння лайна. Ах, як смачно! Виявляється, це можна їсти! Так це непогано, справді, ви просто не вмієте це готувати!

 

Яка гидота ці тексти від психологів з вихваляннями плюсів епідемії та ізоляції. І не лише від них. Виявляється, це дуже корисно: залишитися без роботи, сидіти на карантині й відчувати тривогу. Побільше б такого! Частіше б життя нам давало шанс багато чого зрозуміти!...

 

З лайна треба вибиратися. Або терпіти поки є сили, шукати віддушину й спосіб заробити. Й сподіватися на перемогу треба.

 

А в рабстві й у хворобі шукати хороше не треба. Немає в цьому хорошого. Це об'єктивно погано - бідність, хвороби, війна.

 

І треба вибиратися. Терпляче боротися і залишатися духовно непохитними.


За матеріалами Анни Кірьянової

Популярні дописи з цього блогу

Психологічний тест. Кому б ви допомогли у першу чергу?

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе

Найбільше в старості ми шкодуватимемо НЕ про те, що мало подорожували