Фільм за романом Софії Андрухович «Віддана» став доступним онлайн


Кадр з фільму "Віддана"

Джерело: nv.ua, nachasi.com

На початку року на екрани кінотеатрів вийшов фільм за бестселером Софії Андрухович «Фелікс Австрія», тепер його можна переглянути вдома.

Тепер художній фільм режисерки Христини Сиволап можна переглянути онлайн. Стрічка «Віддана» стала доступною на таких ресурсах як MEGOGO та SWEET.TV. Також фільм незабаром буде на OLL.TV і 1+1 VIDEO.

Як зазначає продюсерка фільму Надія Зайончковська, глядачі надіслали багато повідомлень з питанням, коли та де можна буде переглянути фільм онлайн.
Нарешті глядачі в Україні мають можливість подивитися фільм Віддана на легальних онлайн платформах. У зв’язку з реаліями карантину, зараз онлайн-простір — це поки що єдина можливість продовження життя фільму. Тому тішимося, що фільм представлений на всіх основних онлайн платформах.

Про що фільм
Події розпочинаються у другій половині XIX ст. у Станіславові (тепер Івано-Франківськ). Доктор Анґер втрачає у пожежі дружину, але йому вдається врятувати двох дівчат — рідну доньку Аделю та доньку хатніх робітників Стефанію. Він вирішує виховувати їх разом.
Минає 25 років. Дівчата виросли та так само нерозлучні, хоча Аделя тепер заміжня. Стефа живе з нею, веде господарство, втамовуючи свою пристрасть до кулінарії. Вони досі не розуміють, ким є одна одній: сестри та подруги чи служниця та господиня.

Чому варто подивитись цей фільм
Ще за кілька місяців до прем’єри гучна промокампанія, багатообіцяльний трейлер та потужний саундтрек зробили з «Відданої» одним з найочікуваніших українських фільмів 2020 року.
Головна перевага над рештою мелодрам такого штибу — це художнє оформлення. Тут творці «Відданої» дійсно постаралися, адже тепер костюми та сукні в історичній драмі не скидаються на кольорове лахміття зі запилених гримерок театрів. Одяг із фільму Сиволап навіть виглядає таким, що його зручно носити.

Екранізація роману
«Віддана» — це екранізація роману «Фелікс Австрія» Софії Андрухович, що написаний у форматі щоденника головної героїні, Стефи. Кожен розділ відповідає певному дню або присвячений спогадам.

У 2014 році «Фелікс Австрія» визнали книгою року BBC. Літературний критик Євгеній Стасіневич написав, що роман «дихає великими легенями модернізму».