Лимонний тарт з кислинкою курду та ніжною меренгою!

Пісочна основа:

150+ г. борошна;

2 ст. л. цукру;

трішки солі;

120 г. охолодженого вершкового масла;

1 яєчний жовток;

1-2 ст.л. (15-30 мл.) крижаної води.

 

1. До борошна (+ сіль) натираю охолоджене вершкове масло.

2. Додаю цукор й перетираю руками.

3. Жовток перемішую з крижаною водою.

4. Замішую тісто та ставлю до холодильника.

5. Викладаю тісто у форму. Проколюю виделкою. Випікаю з вантажем 25 хв. і 10-15 хв. без вантажу при 180 градусах.


Лимонний курд

100 мл. лимонного соку (приблизно 3-4 лимони) ;

150 г. цукру;

3 великих яйця;

1,5 ч. л. желатину + 2-3 ст. л. води;

150 г. охолодженого вершкового масла;

Цедра 1 лимона.

 

1. Замочую желатин

2. До лимонного соку додаю цукор та ставлю підігріватись

3. Додаю 3 яйця (окремо збити виделкою). Безперервно перемішую віничком, щоб загуснув.

4. До гарячого крему додаю желатин, який набух.

5. Залишаю на пару хвилин, потім додаю масло та збиваю блендером.

6. Курд викладаю на охолоджений корж.

 

Італійська меренга

3 яєчних білки;

кілька крапель лимонного соку (стабілізує меренгу) ;

150 г. цукру;

50 г. води;

ваніль, цедра лимона;

 

1. Воду та цукор ставлю підігріватись до 118 градусів.

2. Збиваю білки + лимонний сік.

3. Повільно вливаю цукровий сироп по стінках посудини.

4. Збиваю до блиску меренги. Додаю цедру та ваніль.

5. Припалюю газовою горілкою чи на пару хв. у духовку на 200 градусів.

 

Детальніше дивіться тут!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Коли люди демонструють вам свою байдужість - вірте їм