Обнулення та генеральне прибирання свого життя

В повний стакан води не наллєш.

 

Це один з визначальних принципів будь-яких змін. Неможливо кардинально змінити життя й переписати історію на чистому аркуші, якщо діяти, виходячи з нерозібраного багажу досвіду.

 

Ваш життєвий пазл завжди збиратиметься в одну й ту ж картину, якщо ви використовуватимете одній й ті ж елементи, скільки разів би ви їх не перемішували на старті.

 

Починати усвідомлене створення себе та свого нового досвіду треба з обнулення.

 

Не з пошуку цілей, не з декларування бачення себе через 5 років, не з питань місії та призначення. Весь цей процес плутатиметься з колишніми уявленнями, які, до того ж забирають багато енергії.

 

Починати треба з викидання всього мотлоху зі свого життя: на фізичному, енергетичному та ментальному рівнях.

 

Безконтрольне накопичення минулого спричиняє:

 

1. Нескінченне відтворення власного минулого - життя стає схоже на дежавю.

2. Уповільнення швидкості життя - це коли дивишся на тих, хто встигає в три рази більше й не можеш збагнути, як їм це вдається. Життєвий успіх та реалізація в усіх сферах можлива лише на великій швидкості.

 

Слід провести прибирання життя у трьох вимірах: минулому, сьогоденні та, не дивуйтеся, майбутньому. Так, у вашому майбутньому теж уже навалено сміття у вигляді уявлень про нього, вже вибачте, що так прямо, але його теж треба очищувати.

 

«Припиніть жити так, ніби у вас в запасі залишилося ще 500 років».

© Білл Гейтс

 

Я пропоную починати з сьогодення, тут і зараз. Повноцінне очищення поточного моменту від мотлоху вже додасть вам помітної сили та свіжої енергії, а вона вам ще знадобиться.

 

Принцип - викинути все, що лише можна, й навіть трохи більше.

Суть - поставити крапку після кожного незакритого питання: або завершити справу, або скасувати, якщо її необхідність вже не така важлива.

Головне - прибрати зі списку справ всі «повислі» питання.

 

А тепер детальніше. Чим в найближчі вихідні дні займуться ті, хто дійсно має намір все ж таки зібрати нову картинку свого життя:

 

1. Викидаємо сміття

Позбуваємося усього сміття. Для початку зі своєї оселі. Викидаємо, роздаємо, відносимо до притулку. Але не за принципом «накладу в коробку і колись завезу до церкви». А справді відвозимо, негайно Нічого не залишаємо в списку «очікування».

 

Що таке сміття?

 

Це все, чим ви не користуєтеся. Все, що ви не використали впродовж року (це дуже лояльно) треба прибрати-роздати-продати-викинути:

 

Одяг, який ви не носите.

Більшість сувенірів, крім тих, які дійсно створюють затишок в інтер'єрі (а, це менша частина того, що у вас є).

Непридатний або застарілий посуд, техніка.

 

Що більше «нариєте», то краще. Зрозумійте, кожна річ, буквально кожна, - це частинка вашої енергії, дивіться на них тверезо й беріть у свій новий досвід лише те, що вам там знадобиться й лише радуватиме. Підходьте до всіх речей з питанням - «Хочу я залишити цю енергію чи хай на її місце прийде нова?»

 

В повний стакан води не наллєш.

 

Ви самі спустошуєте свій стакан. Скільки виллєте, стільки й наллється. Поскупилися - не дивуйтеся, що й великим змінам просто не буде куди увійти.

 

Загалом, генеральне прибирання будинку - це гра під назвою: «Наскільки я готова впустити новий досвід у своє життя». Скільки викинете, настільки й готові.

 

До речі, це стосується всіх ваших просторів, включаючи робоче місце в офісі, дачу, машину, приватний літак чи що там у вас ще є. Здивуйте колег - приберіть по-справжньому на своєму столі, почніть справжній процес перемін.

 

2. Викидаємо файли

Викидання сміття - це квіточки, пора викидати файли. Як багато часу ви проводите за комп'ютером та в мережі? Це теж ваш простір, хоч й віртуальний, він також є частиною вашої енергії.

 

Ми звикли все накопичувати на комп'ютері. Навіщо викидати? Жорсткого диска на все вистачить.

 

Тут принцип такий же: очищення - це вивільнення енергії. Залишайте лише те, що вам подобається й дороге. Навіщо зберігати фільм, який не сподобався? Навіщо тримати якісь старі безглузді файли? Це все частина вас, яку ви несете з собою, розуміючи, що чим більше вантажу, тим повільніша швидкість. Дамо місце новому?

 

Розбір польотів потрібен не лише вашому особистому, але й робочому комп'ютеру, а також віртуальним обліковим записам: у соціальних мережах, блогах, сайтах.



3. Наводимо порядок, даємо речам своє місце, систематизуємо файли.

Мало викинути непотріб, слід навести порядок в тому, що є.

 

Я ніколи не була на боці суворої чистоти, навіть довго культивувала творчий безлад, прикриваючись своєю схильністю до мистецтва.

 

Зараз я скажу так - гармонійний порядок (НЕ фанатичний, а систематизований, коли у речі є своє місце) - це запорука гарного та ефективного функціонування справ, особливо, якщо прийшов час прискорюватися. Вам не вдасться перемкнути життя на нову швидкість, якщо на вашому робочому столі та у квартирі панує хаос.

 

4. Фільтруємо вхідну інформацію

Порядок та прибирання також потрібне потоку вашої вхідної інформації. Це їжа для розуму та від її якості залежить... робота вашого розуму. По-іншому не скажеш)))

 

Інформаційна інтоксикація - чули? Це поширене захворювання, яким заражені зараз багато людей. Вони читають в мережі все підряд, роблять нескінченні репости, повністю атрофуючи здатність чути голос власної душі.

 

У інформації є властивість накопичуватися, вона нікуди не йде з нашої підсвідомості, тому її варто ретельно фільтрувати. Впускати лише те, що є цінним та одразу запускати в реалізацію - тоді вона вчить та розвиває нас, у зворотному випадку захаращує канали, створюючи потужний інформаційний шум. Це зумовлює вчинення помилок через неможливість розчути голос власної душі.

 

Тому сьогодні рекомендую зробити наступне:

 

Почистьте свою стрічку друзів.

 

Видаліть тих «друзів», читання дописів яких вам не імпонує та не надихає.

 

Почистьте власну стіну.

 

Видаліть або приховайте тих людей, чиї новини дратують. Особливо, тих, хто постійно публікує негатив.

 

Визначтеся з набором блогів та сайтів, які ви маєте намір читати.

 

Мій головний принцип, як визначити особисто для себе цінність ресурсу - це відклик у душі. Коли ви читаєте щось й всередині відчуваєте віддачу, це цілком помітне відчуття усвідомленості та спраги дії.

 

І це в жодному разі не повинна бути стрічка за принципом «мене додали - я додам і читатиму». Ні, це повинна бути добірка лише тих ресурсів, які наповнюють і радують особисто вас. Її теж потрібно регулярно чистити й поповнювати новими ресурсами.

 

5. Доробляємо незавершені справи або Обнуляємо їх

Важливо завершити всі справи зі списку «очікування»: або перевести їх в статус «в процесі» й реально робити й зробити, або обнулити. Краще вирішити для себе, що на цьому етапі справа закривається, і я її більше не роблю, ніж тягнути з собою цю ношу. Ви повинні відчути зсередини, що всі ваші справи зроблено, поточні процеси в графіку, підвішених питань не залишилося. Це перший крок для того, щоб підійти до питання: «Чого я хочу від цього життя?» і рухатися до усвідомлених змін.

 

На завершення: процес генерального прибирання свого справжнього складається з двох ключових моментів - позбавлення від мотлоху на всіх рівнях і упорядкування справ, включаючи вхідний інформаційний потік.

 

Налаштуйте свої канали так, щоб до вас надходила лише якісна корисна інформація в помірних кількостях, і ви побачите, як зміниться ваш світ.

 

Створити себе заново можливо лише в тому випадку, якщо ви розумієте, що старий досвід вам в цьому не порадник.

 

А тепер до роботи!


За матеріалами fit4brain.com

 

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»