30 найкращих романів усіх часів про кохання

30 найкращих романів усіх часів про кохання

 

Список найкращих романів про кохання: від творів великих класиків до романів популярних сучасних письменників. Ці 30 історій про справжнє кохання стали бестселерами й завоювали світову популярність.

 

1. Ніколас Спаркс

«Щоденник пам'яті»

 

Одним з найкращих фільмів про кохання є «Щоденник пам'яті», знятий за однойменним романом Ніколаса Спаркса. 

 

Ной Калхун повертається до себе додому, в Північну Кароліну, після Другої світової війни. Він намагається повернутися до нормального життя й завоювати серце коханої дівчини, Еллі Нельсон, яка перебуває у відносинах з іншою людиною... Якщо вам сподобається книга, то обов'язково прочитайте й інші романи автора. Всі вони стали бестселерами.

 

2. Джейн Остін

«Гордість та упередження»

 

Якщо ви ще не читали цього роману, то почніть прямо зараз!

 

Елізабет, друга дочка родини Беннет й головна героїня роману, належить до нижчого соціального класу, ніж її коханий Фіцвільям Дарсі. Соціальні упередження роблять їх союз практично неможливим... Але все не так просто, а я не розкриватиму всі секретів! Обов'язково прочитайте цю класичну історію про велике кохання.

 

3. Габріель Гарсіа Маркес

«Кохання під час чуми»

 

Що робити, коли кохання всього твого життя виходить заміж за іншого? 

 

Флорентіно Аріза вирішує чекати. Його улюблена Фераміна Даса виходить заміж за відомого доктора, який намагається викорінити чуму з села. Він вважається завидним нареченим, й Фераміна користується цим моментом, адже мріє піднятися, стати багатою та успішною. Шлюб між Ферміною та доктором триває 50 років. Невже Флорентіно чекав її всі ці роки? Чи має він хоч маленький шанс знайти взаємне кохання

 

4. Джоджо Мойес

«До зустрічі з тобою»

 

Луїза «Лу» Кларк повинна знайти нову роботу й кинути хлопця, якого насправді не кохає. Вілл Трейнор потрапляє в аварію й стає повністю паралізованим. Він нічого не чекає від життя й переконаний, що нікому не потрібен. Вілл хоче померти. Лу - жити. Купідон робить свою справу й зводить їх разом. 

 

Що буде далі, дізнаєтеся самі, адже ви просто не зможете відірватися від книги!

 

5. Емілі Бронте

«Буремний перевал»

 

Пейзажі Йоркшира - прекрасне місце для ненависті, пристрасті та помсти. Кетрін закохується в Гіткліфа, в хлопця невідомого походження, який через різницю в соціальному статусі не може стати чоловіком Кетрін. Тому вона виходить заміж за іншого, шанованого й гідного члена вищого суспільства. Емілі Бронте написала цей роман в 1847 році. Він став сенсацією того часу й продовжує бути таким в сучасності. 

 

Історія кохання Кетрін та Гіткліфа триматиме вашу увагу до останнього рядка.

 

6. Меріан Кайзен

«Суші для початківців»

 

У знаменитої лондонської видавчині є все, чого вона хотіла: робота, яку любить, красивий та багатий наречений, шикарний гардероб... Однак їй доводиться переїхати в Дублін, на нове місце роботи, в місто, де немає жодного магазину Versace! Її шеф не звертає на неї жодної уваги, й вона відчуває себе, як риба без води. І як тут без великого кохання! 

 

Цей крутий роман Меріан Кайзен однозначно змусить ваше серце битися частіше.

 

7. Ернест Хемінгуей

«За ким подзвін»

 

Любовна історія цього роману розгорнулася на тлі Громадянської війни в Іспанії. 

 

Роберт Джордан, член Міжнародної Бригади, приєднується до групи ополченців, які хочуть підірвати міст, щоб не допустити контратаки повстанців. Там він знайомиться з дівчиною Марією, в яку одразу ж закохується. Обставини роблять їх кохання не лише палким, але й трагічним.

 

8. Маріо Варгас Льоса

«Витівки кепського дівчиська»

 

Історія Рікардо та його «поганої дівчинки» (так він назвав Лілі, дівчину, з якою познайомився ще в дитинстві) - це безліч розставань й возз'єднань. Сім'я Лілі живе дуже скромно, тому дівчина хоче стати успішною й витягнути сім'ю з бідності. Шлях простий: вдало вийти заміж. У Рікардо, який виконав свою мрію (жити та працювати перекладачем в Парижі), тепер є лише один вихід: чекати свою кохану й сподіватися. 

 

Чи є хоч маленький шанс у цього кохання?

 

9. Френсіс Скотт Фіцджеральд

«Великий Гетсбі»

 

Джей Гетсбі - багатий чоловік, який сам всього досяг. Але ніхто не знає про походження таких великих статків. Гетсбі вже довгий час одержимий коханням до Дейзі Б'юкенен. Але дівчина вийшла заміж за Тома Б'юкенена, з багатої сім'ї, який вже встиг і коханку завести. 

 

Розповідь про зіткнення двох чоловіків в боротьбі за кохання та про те, як все можна зруйнувати в одну мить.

 

10. Гюстав Флобер

«Пані Боварі»

 

Емма Боварі, жінка з дуже романтичним уявленням про шлюб, стикається з розчаруванням після того, як виходить заміж за Шарля Боварі. Він щиро любить Емму, але зовсім не розуміє. Цей біль штовхає її на порушення засад французької буржуазії... Вона зраджує чоловікові. Однак це не заспокоює той біль, що роз'їдає серце Емми. 

 

Класичний роман, який завжди буде актуальним.

 

11. Карен Бліксен

«З Африки»

 

Карен Дінес, молода данська аристократка, приїжджає на африканський континент в 1913 році, щоб вийти заміж за барона Брора фон Бліксен-Фінеке. Шлюб розвалюється через пристрасть барона до жінок та його некомпетентність у діловодстві. Через помилки чоловіка Карен втрачає плантацію кави та повертається в Данію.

 

На відміну від однойменного фільму (головні ролі виконують Роберт Редфорд та Меріл Стріп), в книзі не описана історія кохання Карен та Дениса Фінч Гатона, хоча про нього згадується в романі. У фільмі самотня Карен намагається віднайти кохання з Денисом, мисливцем, якого вона зустріла в Африці. Однак, після кількох спроб перетворити їх відносини на тривалі, Карен розуміє, що Дениса неможливо переробити. Він занадто цінує свою свободу…

 

12. Джон Грін

«Винні зірки»

 

Цей роман про велике кохання не лише тому, що Хейзел й Оґастус шалено закохані одне в одного, але й тому, що обоє хворі на рак. Гас допомагає Хейзел здійснити її мрію, й разом вони вирушають до улюбленого письменника Хейзел, який живе в Амстердамі. Їм важко долати таку велику відстань, але мрія здійснюється.

 

З цього моменту починається відлік до трагічної розв'язки любовної історії.

 

13. Майкл Ондатже

«Англійський пацієнт»

 

«Любове моя, я чекаю тебе. Як довгого дня в темряві», пише Кетрін. Вона чекає англійського солдата, який перебуває в селищі Тоскана в кінці Другої світової війни. Його тіло повністю обпечене після авіакатастрофи. За ним доглядає молода медсестра, яка переконана, що всі, кого вона любить, незабаром вмирають.

 

Болюча історія трагічного кохання та тлі Другої світової війни. Роман приголомшить вас глибиною філософських роздумів.

 

14. Брем Стокер

«Дракула»

 

Граф Дракула відмовляється від віри в Бога й перетворюється в мерця після трагічної загибелі його дружини. Через кілька століть молодий англійський адвокат Джонатан Харкер відвідує графа Дракулу, щоб укласти угоду. Джонатан показує фото своєї нареченої, яка нагадала Дракулі його померлу дружину. Граф бере Харкера в полон й подається в Англію, щоб спокусити Міну найромантичнішою фразою в історії: «Я перетнув океани часу, щоб зустріти тебе знову». 

 

Якщо ви ще не читали цю книгу, тоді вперед! Розв'язка любовної історії вразить вас до глибини душі.


15. Едмон Ростан

«Сірано де Бержерак»

 

Роман заснований на любовному трикутнику між Сірано, Роксаною та Крістіаном. 

 

Сірано - мушкетер та поет, у якого є фізичні недоліки. Це заважає йому зізнатися в коханні красуні Роксані. Сірано вирішує допомогти кадету Крістіану завоювати серце Роксани, тим самим використовуючи його, щоб висловити власні почуття.

 

16. Елізабет Гілберт

«Їсти, молитися, кохати»

 

Цей автобіографічний роман заснований на історії головної героїні, яка після драматичного розлучення вирішує податися в подорож для пошуку внутрішньої гармонії. Вона вирушає в Італію, Індію, Індонезію. В кінці шляху дівчина зустрічає Феліпе, через якого її серце починає битися частіше... 

 

Чи зуміє вона віддатися пориву пристрасті справжнього кохання?

 

17. Одрі Ніффенеггер

«Дружина мандрівника в часі»

 

Закохатися - легко. Але ось втримати відносини, дати можливість їм розвиватися - непросте завдання. Особливо якщо у твого хлопця є дуже дивна генетична мутація, яка дозволяє йому подорожувати в часі, пропадати з життя й знову з'являтися. 

 

Ця історія захопить вашу уяву та серце...

 

18. Діана Геблдон

«Іноземка»

 

Клер виходить заміж після закінчення Другої світової війни. Пара вирушає у весільну подорож до Шотландії, де Клер потрапляє в магічне місце, яке переносить її в минуле, в 1734 рік. Вона зустрічає Джеймса Фрасера й одразу ж закохується. 

 

Ця приголомшлива історія кохання перетворилася в цілу сагу з восьми книг, й також має захопливу екранізацію.

 

19. Девід Лоуренс

«Коханець леді Чаттерлей»

 

У 20-ті роки минулого століття леді Констанс, дружина сера Кліффорда, втішається зв'язком з лісничим, поки її чоловік намагається вижити, будучи інвалідом. Після першої публікації цей роман спровокував гучний скандал, через що був заборонений. 

 

Захоплива історія кохання та гріха.

 

20. Маргарет Мітчелл

«Віднесені вітром»

 

Якщо ви ще не читали роман чи не дивилися фільм, тоді швидко беріться за книгу! 

 

Це найзахопливіша історія кохання всіх часів й народів. Ви закохаєтесь в головну героїню фільму, відважну Скарлетт.

 

21. Сесілія Ахерн

«P.S. Я кохаю тебе»

 

Як жити далі, якщо кохання всього твого життя, чоловік, який розумів тебе й знав тебе до дрібниць, трагічно гине. Холлі не відчуває в собі сил, щоб продовжувати жити далі. Але листи, які Джеррі залишив їй перед смертю, допоможуть Холлі впоратися з горем. 

 

Це глибокий роман про високе кохання. Він вшанувався прекрасною екранізацією з Джерардом Батлером в головній ролі

 

22. Хелен Філдінг

«Щоденник Бріджит Джонс»

 

Читати особистий щоденник цієї тридцятирічної дівчини - це справжня катастрофа. Вона постійно бореться із зайвою вагою й б'ється в любовному трикутнику. У неї закоханий її шеф Деніел Клівер й «завидний жених» Марк Дарсі. 

 

Кого обере Бріджит?

 

23. Стефані Майєр

«Сутінки»

 

Це найромантичніша вампірська сага з усіх написаних. Любов Белли та Едварда описана в чотирьох книгах, але ця історія точно захопить вас з першої сторінки. 

 

Вам обов'язково захочеться закохатися в такого вампіра, який сказав би: «Ти навіть не уявляєш, як довго я тебе чекав».

 

24. Розамунд Пілчер

«Збирачі черепашок»

 

Якщо ви не читали творів Розамунд Пілчер, однієї з найвідоміших письменниць, почніть з цього роману, який приніс їй славу.

Пенелопа, головна героїня роману, повертається в селище, де провела своє дитинство. Це змушує її повернутися в минуле, згадати про колишню любов та стосунки з дітьми... 

 

Я переконана, що ви полюбите цих героїв й обов'язково прочитаєте інші романи цієї авторки.

 

25. Артур Голден

«Мемуари Гейші»

 

Саюрі, найзнаменитіша гейша Японії в 30-ті роки XX століття, згадує своє життя після переїзду до Нью-Йорка, де доживає свої останні роки. Її доля була не любити, а догоджати й спокушати, але вона дуже кохала...

 

26. Даніела Стіл

«Як дві краплі води»

 

Якщо ваш шлюб не робить вас щасливою, чудовий вихід - замінити себе своєю сестрою-близнючкою? 

 

Кумедна історія кохання, після якої вам захочеться прочитати й інші книги сучасної авторки.

 

27. Вільям Голдман

«Принцеса-наречена»

 

«З дня появи поцілунку в 1642 році до н. е., було 5 великих поцілунків, які умовно розділили на найнезайманіший, найніжніший, найпристрасніший... Перший поцілунок Батеркапа та Вестлі перевершив всі відомі поцілунки». 

 

Якщо після цього вам не захочеться прочитати роман, то ви зовсім не романтична натура, так і знайте.

 

28. Ліза Клейпас

«Таємниці літньої ночі»

 

Якщо вам подобаються любовні романи на історичній основі, то Ліза Клейпас - ваш автор. 

 

Анабель належить до аристократичного роду, який зараз переживає фінансову кризу. Вона повинна терміново вийти за багатого чоловіка, щоб покінчити з труднощами. Симон дуже багатий, але не аристократ. Крім того, він не з тих, хто одружується. Симон хоче зробити Анабель своєю коханкою.

 

29. Лаура Кінсейл

«Квіти з бурі»

 

Кохання може руйнувати та рятувати. Про це точно знає граф з абатства Джерві. Сюжет розгортається в Англії XIX століття. 

 

Цей історичний роман триматиме вас в напрузі до останньої сторінки.

 

30. Роберт Джеймс Уоллер

«Мости округу Медісон»

 

Що трапляється, коли в безтурботне життя дружини, матері сімейства, жінки 40 років, яка виховує двох дітей, вривається раптове кохання? Саме це й сталося з Франческою Джонсон, коли вона зустріла фотографа Роберта Кінкейда. Чи можуть чотири дні пристрасного кохання назавжди змінити два життя?

Є

 прекрасна екранізація роману, де головні ролі виконали Меріл Стріп та Клінт Іствуд.

 

Якщо вам подобаються любовні романи, то тут ви обов'язково знайдете те, що захопить ваше серце до останнього рядка!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе