«Навчіться любити своє тіло»: уроки жіночності від Моніки Беллуччі

Урок 1. У будь-якій незрозумілій ситуації - фарбуй губи

«Фарбувати губи - це інтимний жест, красивий та чуттєвий. Це ритуал, який передається від жінки до жінки, - так робили мої мама і бабуся. Дуже зворушливо згадувати, як бабуся у 80 років фарбувала губи перед виходом з дому. І це було сміливо: вона показувала, що ще хоче подобатися та бути молодою».

 

У своїх інтерв'ю Моніка із захопленням розповідає, що як її бабуся фарбувала губи червоною помадою, навіть збираючись на недільну службу до церкви. Це була частина її сутності, жіночності та італійського темпераменту. Зростаючи з таким прикладом перед очима, Моніка й сама зробила червоні губи частиною свого іміджу.

 

Яскрава італійка з темними бровами, густими віями та ідеальною шкірою могла б обходитися й зовсім без макіяжу, але визнає, що косметика виконує для неї роль якоїсь «броні» - без неї вона відчуває себе вразливою.

 

Урок 2. Будь кішкою, яка гуляє сама по собі

«Я дуже рано стала незалежною і навіть не знаю, як це - просити щось у чоловіка. Я можу розраховувати на себе, і для мене це важливо. «Утриманка» по-італійськи буде «mantenuta», буквально «та, яку тримають в руці». А я не хочу, щоб хтось тримав мене в руці».

 

Моніка рано випурхнула з батьківського гнізда - після школи вступила до юридичного, а щоб оплачувати навчання, підробляла офіціанткою та моделлю. Саме модельний бізнес дав старт світовій популярності Беллуччі - обкладинки Elle та Vogue, багаторічна дружба з Dolce & Gabbana та Dior, перші запрошення й гучні ролі в кіно.

 

У 1996 році під час знімання фільму Моніка познайомилася в Венсаном Касселем - вони прожили разом 19 років, з яких 14 років - в офіційному шлюбі. При цьому їх союз завжди був «гостьовим» - актори майже не жили разом, перебували на у робочих поїздках в різних точках світу.

 

У 2013 році Моніка та Венсан розлучилися за спільним рішенням: «Коли люди розлучаються, це завжди трагедія. Водночас якщо вони залишаться разом, це може бути ще гіршою трагедією».

 

Урок 3. Не соромся своєї сексуальності

«Не розумію жінок, які говорять, що чоловіче бажання їх принижує. По-моєму, вони просто не в гармонії з собою».

 

Образ Моніки Беллуччі - це не лялькове обличчя й спокусливі форми, це енергія сексуальності, жіночності й гармонії з собою, яку вона транслює. Адже в генетичній лотереї пощастило багатьом, але мрією мільйонів чоловіків по обидва боки Атлантики стала лише Моніка.

 

Беллуччі було 40 років, коли вона офіційно отримала титул Найбажанішої жінки у світі - за результатами масштабного опитування чоловічої думки.

 

Вона стала єдиною зрілою «жінкою Бонда» й досі без сорому знімається в інтимних сценах, доводячи, що секс не має віку. На питання «який ваш секрет краси?» Моніка відповідає коротко: «Чоловіки».

 

Урок 4. Цінуй себе справжню

«Я ніколи не буду худою. Я за вдачею доволі лінива. Люблю поїсти. Я справжня - така. І не маю наміру ставати несправжньою».

 

З одного боку, легко «бути собою», коли ти виглядаєш як Моніка Беллуччі. З іншого - саме ця порада актриси чудово підходить всім нам. Навчімося любити своє тіло. Моніка ніколи не худла, не поправлялася й не робила пластику ні заради ролей, ні заради чоловіків.

 

Параметри Моніки в її модельну юність становили 94-64-92, зріст 171, вага 63-64, у неї 41 розмір ноги. Але така «нестандартність» й недостатня тендітність ніколи її не бентежили. І лише після народження другої дочки в 46 років Беллуччі, за власним зізнанням, стала «обережніша в їжі». Але при цьому завжди ставиться до себе без зайвої суворості та з гумором: «Замість того щоб ходити в спортзал, я ношу чорне - це набагато практичніше й приємніше».

 

Урок 5. Знайди свою любов

«Красивими нас робить любов. А найбільша любов у житті жінки - це її діти».

 

Після розлучення з Венсаном Касселем ЗМІ полювали за Монікою - всім хотілося дізнатися, хто займе вакантне місце поряд з красунею. Але Беллуччі не виставляє напоказ особисте життя. І лише у 2018 році її застали за поцілунком з французьким художником Ніколя Лефевром. Він був на 18 років молодший за актрису й став першим «офіційним чоловіком», з яким Моніка виходила у світ після розставання з Касселем. Але, на жаль, через рік пара заявила про розставання.

 

Моніка завжди стримано й делікатно говорить про роль чоловіків у своєму житті й головною любов'ю вважає дочок - Діву та Леоні.

 

«Пізні» діти були її усвідомленим рішенням - Беллуччі хотіла спочатку реалізуватися в кар'єрі, щоб потім повністю присвятити себе материнству. І на сьогодні саме ця роль стала для неї головною. «У старості я б вважала за краще спостерігати за своїми дітьми, ніж дивитися свої фільми», - визнає Моніка.