Дуже смачний рецепт запеченої качки з паштетом
Спочатку качка вимочується у воді
2 літри води
2 ст.л. солі
3 лаврових листки
5 горошків духмяного перцю
2 ст.л. оцту
Маринад:
200 мл кефіру;
1 ст.л. гірчиці;
2-3 зубчики часнику;
2 ст.л. олії;
1/2 ч.л. чебрецю;
щіпка чорного перцю;
щіпка паприки;
1/2 ч.л. солі;
1 ст.л. соєвого соусу.
Паштет:
1 цибулина;
400 г. курячої печінки;
200 г. курячого філе;
сіль, спеції;
2 ст.л. манки;
1 яйце;
яблука, цибуля, морква, корінь петрушки.
Приготування:
1. До води додаю сіль, спеції та оцет. Помиту качку занурюю у цю воду й залишаю на ніч.
2. Приготування маринаду: до кефіру додаю гірчицю, сіль, часник, соєвий соус, олію, чебрець, перець. Обмащую ним качку й ставлю у холодильник на 3-5 год.
3. Приготування начинки: обсмажую цибулю, додаю курячу печінку, філе, сіль та спеції. Збиваю блендером й додаю манку з яйцем.
4. Фарширую качку печінкою. Отвір закриваю за допомогою зубочисток або нитки. Випікати у рукаві з овочами і яблуками.
5. Випікати 40 хвилин при 200 °C та 1 годину при 160 °C.
Детальніше можна переглянути у відео рецепті:
Смачного!