Психологія зморшок: Про що можуть розповісти наші зморшки?

Психологія зморшок: Про що можуть розповісти наші зморшки?

Зморшки на обличчі з'являються не лише як ознаки старіння організму. Вони зображають наш психологічний стан й стан наших внутрішніх органів. 

 

Ось що означають зморшки в різних зонах обличчя людини:

 

 

1. Зморшки розуму

Зморшки на лобі свідчать про те, що їхній власник доволі передбачливий, має часті розумові навантаження, схильний до роздумів. Ще зморшки в зоні чола, ймовірно, свідчать про систематичні головні болі й неправильний мозковий кровообіг.


2. Зморшки мудрості

Зморшки мудрості теж розташовані на лобі. Вони вважаються ознакою високого інтелекту. Так звані зморшки мудрості транслюються на плечі людини: коли плечі болять, опущені та втомлені, це означає, що людині важко переносити життєві негаразди.

 

3. Зморшки подиву

Також знаходяться на лобі. Це неглибокі, паралельні одна одній зморшки. Щоб уникнути їх виникнення, варто спокійніше реагувати на життєві події та ситуації.

 

4. Зморшки впертості

Ці зморшки трансльовані в область шиї. Зморшки впертості виникають через небажання підходити до проблем по-філософськи, виважено. Можливо, є сенс навчитися дослухатися до мудрих порад й вміти визнавати власну неправоту? Проблеми, які складно вирішити, провокують болі в шиї.

 

5. Зморшки самотності

Такі зморшки свідчать про проблеми щитоподібної залози. Як з'являються зморшки самотності? Людина відчуває, що життя суворе до неї, немає моральної підтримки, пригнічує самотність.

 

6. Зморшки скрупульозності

Ця риса характеру транслюється в зоні так званих «гусячих лапок». Такі зморшки можуть розповісти, що людина занадто уважна до дрібниць, бере все близько до серця.

 

7. Ретроградні зморшки

Такі зморшки свідчать про хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту. З’являються вони тому, що людину долає страх перед всім новим, «закритість» для всього незвіданого, сучасного, прогресивного.

 

8. Зморшки життєвої сили

Це важко назвати зморшками. Швидше, жолобок. Фізіогноміка розповідає, що в ньому відбивається робота багатьох органів й частин тіла. Наприклад, органів травлення, опорно-рухового апарату.

 

Явно виражений, не розмитий жолобок свідчить про хороший життєвий тонус, здатність до відновлення. Поглиблений й довгий жолобок свідчить про те, що людина, швидше за все, проживе довге життя.

 

9. Зморшки сором'язливості

Такі зморшки свідчать про хвороби шлунку й дванадцятипалої кишки. Якщо вони спостерігаються довкола всього рота, це означає, що людина має слабкість й болі в нижніх кінцівках та проблеми з кишківником. Зазвичай зморшки сором'язливості спостерігаються у невпевнених у собі особистостей, які переживають страхи та відчувають потребу в захисті.

 

10. Зморшки песимізму

Ця область обличчя трансльована на нирки. До нефізіологічних факторів захворювань нирок можна зарахувати жорстку критику, почуття розчарування, невдачі, а до факторів недуг надниркових залоз - депресивні настрої, байдужість до себе, тривожність. Також є трансляція на шлункові хвороби, недуги дванадцятипалої кишки й жовчного міхура.

 

11. Зморшки розчарування

Ці складочки на шкірі повідомляють про проблеми функціонування нирок, печінки, жовчного міхура, кишківника, серця.

 

На ментальному рівні ці зморшки свідчать про те, що у їхнього власника немає позитивних емоцій та радісного сприйняття життя.

 

12. Зморшки невпевненості в собі

Ці зморшки виникають як наслідок виразкових утворень в області кишківника. На ментальному рівні такі зморшки свідчать страх прибрати з життя все застаріле, зайве, переконання у власній неспроможності.

 

13. Зморшки байдужості

Такі складки на шкірі вказують про проблеми дихальної системи (депресивні прояви, смуток, утому від життя), в селезінці (нав'язливі думки, ідеї), в печінці (лють, нестриманість, зміни настрою), в області колін (впертість і гордість), гомілки (падіння ідеалів), в ступнях (втрата орієнтирів в реальності).

 

14. Зморшки страхів

Такі зморшки виявляються як супутники проблем кишківника, формування гемороїдальних вузлів. На уявному рівні ці зморшки зображають страх не впоратися вчасно, гнів в минулому, страх втрати. До цієї зони транслюється стан ступнів, больові відчуття в яких можливі через страх перед майбутнім. А прив'язаність до застарілих понять може викликати хвороби сечового міхура.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Коли люди демонструють вам свою байдужість - вірте їм