Цінуйте вірність. Це найдорожча якість у коханні, дружбі та житті

Цінуйте вірність. Це найдорожча якість у коханні, дружбі та житті

Ніщо не замінить старої дружби. Роки не додають друзів, вони їх забирають...

Час випробовує дружбу на міцність, втому та вірність. Зменшується коло друзів, але немає нікого дорожчого за тих, які залишаються...

 

Еріх Марія Ремарк

 ***

Зараз важкі часи... І треба згадати просту дитячу істину: коли у вас багато цукерок - усі діти хочуть дружити з вами. Особливо, якщо ви щедро ділитеся тим, що маєте. Багато друзів одразу з'являється!

 

А потім цукерки закінчаться - вони закінчуються, якщо їх роздавати. І друзів поменшає. Залишиться руденький хлопчик і тиха дівчинка з кісками. І з ними можна просто грати, без цукерок. Або розповідати цікаві історії. Або мовчки сидіти на лавці, бовтаючи ногами.

 

Так само й з енергією. Іноді вона закінчується - і ніхто не телефонує, не пише, не приходить. Ми нікому не потрібні. Майже нікому. Окрім хлопчика та дівчинки, які залишаються з нами завжди. І не має значення, що ми маємо чи не маємо. Головне, що ми є. Ось із ними й треба дружити.

 

Подивіться, хто залишився з вами, коли цукерки закінчилися. Ось із ними й дружіть. Колись знову будуть веселощі та свята. Потім знову буде багато всього гарного! Але хай найближче залишаються ті, хто сидів з нами на лавочці та грав - просто так. І нічого не просив, не чекав. Просто був поряд.

 

Це і є друзі, близькі. Хай будуть близько. Завжди.

 

За матеріалами Анни Кір'янової

Популярні дописи з цього блогу

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази

Три правила мудрої жінки, яка втомилася бути «хорошою»

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість