10 причин, чому бажання не збуваються

Чудово було б, якби ось так клацнув пальцями й бажання вмить здійснилися. Але, на жаль, не всім вдається реалізовувати задумане в найкоротші терміни. Чому ж бажання не збуваються? Що заважає їм своєчасно втілюватися в життя?

1. Відсутність самого бажання
Так, буває й таке, що людина начебто й мріє про щось, але сама точно ще не розуміє, чи справді вона хоче отримати те, що бажає. Щоб цього не сталося, важливо чітко розуміти для себе, чи хочете ви виконання бажання чи ця ідея нав'язана вам довколишніми.

2. Бажання не чітке
Іноді мрії загадуються не зовсім правильно. Тобто людина думає, що було б непогано мати бізнес й отримувати від нього гарний дохід. В такому бажанні немає конкретики. Людина сама не розуміє, чим саме хоче займатися і якого рівня доходу прагне досягти.

3. Вкрадена мрія
Іноді люди женуться за міфічними цілями, які, в їх розумінні, зроблять їх щасливішими. Це коли, до прикладу, побачив у сусіда дороге авто й вирішив, що самому таке непогано б мати. Але якщо бути відвертим із собою, то не так вже й потрібен це автомобіль. Одним словом, назовні рветься заздрість чужому успіху.

4. Зневіра у власному успіху
«Хочу заміж за багатого й красивого, але такий на мене й не гляне, тому знайду собі якогось простішого». Саме так думають деякі жінки, заздалегідь прирікаючи себе на невдачу в особистому житті. Невпевненість в тому, що можливо все й навіть більше, часто позбавляє людей щасливого та світлого майбутнього.

5. Неправильні установки з дитинства
Багатьом з нас напевно в дитинстві говорили: «ми не можемо собі цього дозволити», «не в грошах щастя», «багатий чоловік - чужий чоловік» і так далі. На жаль, подібні висловлювання відкладаються глибоко в підсвідомості, стаючи перепоною в досягненні високих цілей в майбутньому.

6. Дослухання чужих порад
«У мене не вийшло й у тебе не вийде», «Це не твого поля ягода», «Не стрибай вище голови». Чули подібного роду висловлювання? Якщо хтось намагається схожим чином збити вас зі шляху, обходьте таких людей стороною. Їм не вдалося, але це зовсім не означає, що не вдасться й вам!

7. Зациклення на способах досягнення результату
Коли ви мрієте, дуже важливо, перш ніж фіксувати свою увагу на кроках до успіху, уявити собі, що ви вже досягли мети. Що ви відчуваєте в цей момент? Які емоції це у вас викликає? Чи справді ви щасливі? Ви маєте відчути задоволення від того, що отримали. Відсутність такої практики завжди не кращим чином позначається на результаті ваших дій.

8. Розпилення на безліч різних цілей
Що це означає? Коли людина розпорошується на дрібниці, намагаючись досягти успіху в одному, другому чи третьому, їй навряд чи вдасться впоратися хоча б з однією невеличкою метою. Що вже говорити про великі. Не варто намагатися вхопитися за всі можливості. Концентруйтеся на головному. Так ви швидше отримаєте бажаний результат.

9. Небажання брати на себе відповідальність
Іноді люди настільки бояться виходити з власної зони комфорту, що думка про щось глобальне здається їм жахливою й здатною спричинити додаткові проблеми. Наприклад, мріє хтось стати великим начальником, але думка про те, що за мрією стоїть відповідальність та щоденні робочі клопоти не дає людині наблизитися до своєї мети.

10. Страх провалу й засудження
Часто переконанням, яке обмежує на шляху до успіху стає страх невдачі або засудження з боку довколишніх. Люди більше думають про те, що про них подумають інші, замість того щоб докласти зусиль для здійснення власних бажань.

Тепер ви знаєте, чому бажання не виконуються і як це можна змінити. 
Працюйте з перешкодами з цього списку, а результат не змусить себе довго чекати!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»