8 речей, які не такі важливі, як вам здається



Слід цінувати те, що ми маємо в житті. Однак іноді ми переоцінюємо деякі речі й випускаємо з уваги те, що справді важливе. Сім'я, робота, друзі, здоров'я - список того, що має значення, можна легко продовжити. Але як щодо речей, які забирають наші час та енергію з тієї причини, що лише видаються нам важливими?

8 речей, які не такі важливі, як може здаватися

1. Успіх
У кожного своє визначення успіху, але є й загальне уявлення про успішність, прийняте в суспільстві. І люди дуже часто погляди суспільства ставлять вище своїх.

Не зациклюйтеся на стереотипах, пов'язаних з успіхом. Думайте про те, що приносить задоволення особисто вам. Можливо, ви хочете мати шестизначну зарплату; побудувати щасливу сім'ю; присвятити своє життя порятунку довколишнього середовища або вести спокійне життя вдалині від суєти та в оточенні книг - вибір за вами.

2. Обов'язки
Звичайно, у всіх є певні обов'язки: ми повинні сплачувати рахунки, забезпечувати сім'ю і т. д. Але деякі обов'язки переоцінюються. Наприклад, ви не зобов'язані працювати на знавіснілій роботі.

Не робіть нічого з відчуттям, наче ви зобов'язані це зробити. Всі ваші дії повинні бути спрямовані на те, щоб наближати вас до головної мети. І навчіться отримувати задоволення від життя та того, чим ви займаєтеся.

3. Соціальні мережі
Ми дуже стурбовані тим, що про нас скажуть в соціальних мережах й скільки вподобайок поставлять під світлиною. Наш настрій залежить від соціальних медіа. І ми все частіше порівнюємо себе з іншими, що здебільшого зумовлює зниження самооцінки.

Є й позитивні сторони соціальних мереж: це можливість висловити свою точку зору. Тому наступного разу, коли ви вирішите викласти допис або світлину, зосередьтеся лише на тому, щоб це подобалося вам. Не думайте про реакцію людей - просто зробіть те, що подобається вам.

4. Зовнішність
Дехто надто велике значення надає зовнішності. Звичайно, слід стежити за зовнішністю, піклуватися про себе - це нормально. Проблеми виникають, коли ми стаємо настільки заклопотаними зовнішністю, що починаємо критикувати себе через кожну дрібницю.

Макіяж, зачіска, етикетки на одязі й інші поверхневі речі далеко не так важливі, як ми гадаємо. Більшість людей переважно думають про себе, і їм немає діла до того, скільки годин ви витратили на свій образ.

5. Перше враження
У людей багато забобон. Швидше за все, завдяки їм ми й еволюціонували до тієї стадії, на якій перебуваємо. Однак часом це переходить усі межі: ми судимо людей за зовнішністю або за певною конкретною ситуацією, ми переживаємо через те, яке перше враження справили на інших людей.

Не варто надавати такого великого значення першому враженню. Якщо ви не хочете бути поверхневою людиною, то краще намагайтеся не робити поспішних висновків про інших.

6. Думка сторонніх
Думка деяких людей справді має значення. Наприклад, якщо це близькі люди, які бажають вам лише добра. Ви не зобов'язані беззастережно дотримуватися їхніх порад, але варто хоча б вислухати. Або навіть малознайомі люди, які надають вам конструктивну критику. Їхню думку теж можна вислухати; можливо, ви винесете з цього щось корисне.

Але в іншому немає сенсу переживати через те, що про вас говорять чи думають. Це абсолютно не повинно впливати на ваш настрій та ваше життя.

7. Інтернет
Інтернет, безумовно, неймовірний інструмент, який проник практично в кожну сферу життя людини. Але інтернет важливий лише в тому випадку, якщо він використовується з певною метою й приносить реальний результат. Але більшість людей «розхвалюють» інтернет лише через те, що він дає можливість подивитися серіали, фільми, відео, не виходячи з дому. Й іноді зв'язатися з друзями.

А віртуальна дружба та онлайн-ігри - це зовсім окрема тема. Звісно, це все приємне проведення часу, а онлайн-знайомство може обернутися весіллям та довгим спільним життям. Однак, не варто надавати надто великого значення всесвітній павутині. Реальність набагато цікавіша.

8. Бажання
І ще одна річ, якій поверхневі люди надають надто великого значення, - це матеріальні блага. Ми живемо в суспільстві споживачів. І багато хто з нас перебуває в постійній гонитві за наступною «дуже потрібною річчю». Чи то автомобіль, нові джинси або чергове покоління смартфонів.

Не намагайтеся заповнити порожнечу у своєму житті виконанням примітивних бажань. Не переоцінюйте значущість матеріального.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»