Чудове послання Стівена Хокінга для всіх, хто переживає важкі часи

Стівен Хокінг був не лише одним з найвидатніших фізиків нашого часу, але й автором безлічі надихаючих слів, звернених до всіх нас.

Так, 7 січня 2016 року у переповненому лекційному залі Королівського Лондонського інституту вчений звернувся до всіх людей, що страждають від депресії з наступними словами:

«Сенс цієї лекції в тому, що чорні діри зовсім не такі чорні, якими їх вважають. Це зовсім не вічні темниці, якими їх колись уявляли».

«Насправді навіть з чорної діри можна вибратися назовні, і, можливо, в якийсь інший всесвіт. Навіть якщо здається, що ви потрапили в чорну діру, не впадайте у відчай - у вас точно є вихід... »

«Не забувайте дивитися вгору, на зірки, а не лише вниз, собі під ноги. Спробуйте знайти сенс у всьому, що бачите, й задумайтеся над тим, що змушує існувати цей чудовий світ. Будьте цікавими. І яким би важким не здавалося ваше життя, в ньому неодмінно знайдеться щось таке, чим ви можете не лише зайнятися, а й досягти успіху. Головне не здаватись. Ніколи».

З огляду на те, наскільки неймовірні труднощі довелося подолати на життєвому шляху людині, яка сказала ці слова, й наскільки хоробре та чудове життя він прожив, до цих слів варто як мінімум дослухатися.

У 1963 році, коли Стівену Хокінгу був всього 21 рік, у нього діагностували рідкісну невиліковну хворобу - бічний аміотрофічний склероз (БАС). Лікарі вважали, що він проживе не більше двох років. Ці два роки розтягнулися на наступні 55.

Професор Хокінг завжди говорив, що він навчився цінувати те, що у нього є.

«Хоч мені й не пощастило і я захворів на хворобу, яка повільно паралізувала мене, мені пощастило в усьому іншому».

«Мені дуже пощастило, що у мене була можливість працювати в галузі теоретичної фізики за часів великих відкриттів, і це одна з небагатьох сфер людської діяльності, в яких моя інвалідність не особливо заважала».

«Дуже важливо завжди зберігати позитивний погляд на світ, яким би складним та неприємним не здавалося вам життя, якщо ви не зможете вчасно посміятися над собою та власними життєвими обставинами, вас охопить повна безнадія».

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»