Під Києвом відкрили великий дендропарк, де цвітуть понад 1 млн тюльпанів


Відкриття нового дендропарку «Добропарку» поблизу Києва планували на 24 квітня, але карантин перешкодив цьому. Саме цей період випав на цвітіння тюльпанів.

Натомість 2 травня, попри карантин, ЗМІ опублікували відео як новий дендропарк почав пускати відвідувачів. Згодом журналісти написали, що ввечері до парку приїхала поліція. Попри це, розповідаємо про нове місце.

1 270 000 тюльпанів й 80 різних сортів.

У «Добропарку», який уже охрестили «українською Голландією», висадили понад мільйон тюльпанів, а точніше 1 млн 270 тисяч. Рожеві, фіолетові, пурпурні, червоні, білі, помаранчеві, жовті… Якого тільки кольору тут немає.

«Добропарк» знаходиться неподалік села Мотижин, Макарівського району, Київської області. Площа дендропарку – 400 футбольних полів. Там уже висадили приблизно 44 тис. дерев та кущів, 13 га газонів, понад 1 млн тюльпанів 80 сортів, облаштували систему поливу довжиною в 38 км. Над цим працювали півтора року.
Як розповіла куратор проєкту «Добропарк» Надія Тутенко, на полі висадили понад 80 сортів тюльпанів і близько 20 різних відтінків.

«Є пізні сорти, є – ранні, щоб поле квітнуло певний період часу. Висадка голландського типу, тобто це такі лінії в монокольорі, а декілька кольорів створюють таку гарну весняну веселку. Є і мікси – ми зробили кругові міксові клумби. Висаджували близько 30 садівників. Минулої осені десь місяць готувалася територія. Ми готувалися завчасно і хотіли відкрити цей проєкт полем тюльпанів», – пояснила Тутенко.

В планах на наступні роки: посадити 15 видів дерев, які цвітуть навесні (бузок, магнолія, сакура, декоративні яблуні, груші, сливи), лавандову, гортензієву, самшитову ділянки, облаштувати «Долину Любові» з артінсталяціями та квітковими композиціями у вигляді величезних сердець, місця для ночівлі, парк динозаврів, парк атракціонів і дитячу зону. Його повне облаштування займе від 3 до 5 років.

На території парку є 16 невеликих озер, половину з яких впорядкують для купання. По всій території розіб’ють велосипедні доріжки, діятиме зона фуд-кортів.

Ціни на квитки:
Дорослий квиток (18-59 років) – 50 грн;
Дитячий квиток (0-6 років) – безкоштовно;
Дитячий квиток (7-17 років) – 40 грн;
Дорослий квиток від 60 р. – 30 грн;
Для груп понад 10 осіб – 40 грн/особа;
Для осіб з інвалідністю та воїнів АТО – безкоштовно.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»