Чиста вода і білий пісок. Навіщо вам їхати на безлюдний острів Джарилгач

Світлина: Vadym Yunyk

Білий пісок, чисте море та пустельна територія на багато кілометрів — острів Джарилгач просто створений для усамітненого відпочинку.  

 

Джарилгач - це найбільший безлюдний острів України й Чорного моря площею 62 км² й довжиною близько 42 км. Острів розташований в Херсонській області недалеко від Скадовська. Джарилгач омивається Каркинітською й Джарилгацькою затоками і дістатися на острів можна лише на катері.

 

На острові розташована величезна кількість солоних озер, є кілька штучних прісних водойм. Річки на острові Джарилгач відсутні.

 

Навіщо вам їхати на Джарилгач?

Джарилгач - це перш за все про відпочинок з наметами. Любителі справжнього дикого відпочинку приїжджають сюди з усієї України, щоб насолодитися красою місцевості й самотністю. Острів віддалений від морських курортів з гучною музикою, заповненими пляжами й нічним життям.

 

На території острова знаходиться Джарилгачський національний природний парк, в якому можна побачити оленів, диких кабанів і муфлонів. На острові мешкає також безліч видів птахів, наприклад, срібляста і чорноголова чайка, поморник короткохвостий, морський голубок, чеграва.

 

Як дістатися на Джарилгач?

Острів Джарилгач розташований в Херсонській області. З берегом острів з'єднує довга піщана коса з вузькою протокою, яка іноді пересихає. За декілька кілометрів від цієї коси знаходиться курортне селище Лазурне. На протилежному березі від острова знаходиться Скадовськ.

 

Найпростіше доїхати до Скадовська або Лазурного з Херсона на рейсовому автобусі (відправляється кілька разів на день) або на маршрутці з авто- і залізничного вокзалу.

 

З Києва можна дістатися на міжміському автобусі або на поїзді до Херсона, де потім пересісти на маршрутку до Лазурного або Скадовська. На автомобілі з Києва можна доїхати за 9-10 годин - відстань становить приблизно 700-750 км.


За матеріалами

Популярні дописи з цього блогу

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість

Як спілкуватися з людьми, які вважають себе кращими за інших