Маківник без борошна. Відеорецепт
Складники:
0,5 кг. маку;
800 мл. води;
9 яєць;
12 ст. л. манки;
0,5 скл. горіхів;
0,5 скл. родзинок;
250 г. вершкового масла;
400 г. цукру;
1 пачка порошку до печива;
1 кг. яблук.
Приготування:
1. Мак перемолоти та запарити.
2. Відокремити білки від жовтків.
3. Збити білки з цукром. Коли білки збились додати (по одному) жовтки.
4. Влити у масу розтоплене вершкове масло (не гаряче)
5. Додати охолоджену макову масу, манку, порошок до печива, обсмажені горіхи, родзинки та натерті яблука. Акуратно перемішати.
6. Форму застелити пергаментом, вилити тісто.
7. Випікати при 180 °C приблизно 50 хв. Перевірити готовність зубочисткою.
8. Витягнути з форми й полити шоколадом.
Смачного!