Шоколадний кекс з червоним вином
М'який, ніжний, помірно солодкий кекс з оригінальними нотками сухого вина.
Точно сподобається тим, хто цінує незвичні десерти.
Складники:
260 г. борошна;
80 г. какао-порошку без цукру;
½ ч. л. солі;
1¼ ч. л. соди;
225 г. вершкового масла + для змащування;
360 г. цукру;
2 яйця;
1 ч. л. ванільного екстракту;
300 мл. червоного сухого вина;
цукрова пудра - на свій смак.
Приготування:
1. Просійте борошно і з'єднайте з какао, сіллю та содою.
2. Збийте розм'якшене масло з цукром впродовж 3-4 хв. Не зупиняючи міксер, по черзі введіть яйця. Додайте ваніль та збивайте ще 2 хвилини.
3. По черзі частинами додавайте борошно та вино. Збивайте, поки суміш не стане однорідною.
4. Викладіть тісто в змащену маслом форму й запікайте приблизно 45 хвилин при температурі 180 °C.
Готовність перевіряйте зубочисткою: після проколювання кексу вона повинна залишитися сухою.
5. Готовий кекс посипте цукровою пудрою.
Смачного!