Шоколадний кекс з червоним вином

 

М'який, ніжний, помірно солодкий кекс з оригінальними нотками сухого вина. 

 

Точно сподобається тим, хто цінує незвичні десерти.

 

 

Складники:

260 г. борошна;

80 г. какао-порошку без цукру;

½ ч. л. солі;

1¼ ч. л. соди;

225 г. вершкового масла + для змащування;

360 г. цукру;

2 яйця;

1 ч. л. ванільного екстракту;

300 мл. червоного сухого вина;

цукрова пудра - на свій смак.

 

Приготування:

1. Просійте борошно і з'єднайте з какао, сіллю та содою.

 

2. Збийте розм'якшене масло з цукром впродовж 3-4 хв. Не зупиняючи міксер, по черзі введіть яйця. Додайте ваніль та збивайте ще 2 хвилини.

 

3. По черзі частинами додавайте борошно та вино. Збивайте, поки суміш не стане однорідною.

 

4. Викладіть тісто в змащену маслом форму й запікайте приблизно 45 хвилин при температурі 180 °C.

 

Готовність перевіряйте зубочисткою: після проколювання кексу вона повинна залишитися сухою.

 

 

5. Готовий кекс посипте цукровою пудрою.

 

Смачного!

Популярні дописи з цього блогу

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази

Три правила мудрої жінки, яка втомилася бути «хорошою»

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість