Модні кольори

Світлини з колекції інтернет-сервісу Pinterest

Тенденції моди мінливі. Кожен сезон з'являються нові віяння, які кардинально змінюють наші уявлення про моду. Багато хто не надає їм великого значення. 

 

Найчастіше, жінки обирають для свого гардеробу те, що пасує саме їм, не дуже звертаючи увагу на нові тренди.

 

Тож які кольори завжди будуть актуальними при створенні аксесуарів, одягу, текстилю і дизайну.

 

Тиха хвиля 

(Quiet wave)

Цей колір є одним з відтінків зеленого. Аналізуючи модні покази, можна відзначити, що дизайнери у своїх колекціях утримуються від надміру яскравих кольорів. Мода стає більш стриманою, з'являється глибинне осмислення.


Одним з останніх трендів - є підтримка руху зі збереження екології нашої планети.


Тому вся палітра зелених відтінків перебуває на піку популярності впродовж багатьох сезонів. Однак поступово надається перевага більш спокійній, світлій гамі свіжої рослинності.

 

Лимонний щербет 

(Lemon sherbet)

Модні дизайнери намагаються уникати яскраво-жовтого кольору. Однак весна та літо просто вимагають яскравих фарб й свіжих рішень.

 

Вихід знайдено - світло-жовтий колір (спокійний та водночас освіжуючий) зараз все частіше з'являється в останніх дизайнерських колекціях. М'який ненасичений жовтий колір підіймає настрій й заспокоює. Жодної агресії, лише спокій та природна невимушеність.

 

Яскраво-червоний 

(Oxy fire)

 

Сезон весна-літо передбачає яскраві та сміливі кольори в одязі. Головним трендом є сліпучий Oxy fire.


Дизайнери використовують цей яскравий та пристрасний колір замість класичного червоного й помаранчевого кольорів. Він має чудовий вигляд як самостійно, так і в якості кольорового контрасту або підтримки більш спокійних кольорів, наприклад, білого, чорного чи бежевого.


Цікаво, але червоний застосовується в дизайнерських колекціях не лише для жінок, але й для чоловіків. Представники сильної статі виглядатимуть актуально, якщо оберуть стильний аксесуар чи річ яскравого рожевого кольору.

 

Сірий 

(Good gray)

Щоб урізноманітнити палітру яскравих фарб, дизайнери пропонують використовувати сірий колір. Він вдало поєднується з яскравими кольорами, а також може виступати як самодостатній елемент.

Сірий уособлює мінімалізм й чудово підходить для створення класичних й вуличних образів.

 

Доречно виглядатимуть в одному образі кілька тонів сірого, від темного до світлого. Внести в образ родзинку допоможуть яскраві аксесуари.

 

Глибокий синій 

(Deep blue)

Класичний відтінок синього, глибокий й безкрайній, як вечірнє небо, потрапляє до рейтингу модних кольорів осінньо-зимового періоду. Експерти обирають його тому, що синій відтінок є класикою, яка випробувана часом.

 

За допомогою синього відтінку можна створити різноманітні поєднання, які пасуватимуть як чоловікам, так і жінкам.

 

Помаранчево-червоний

(Mandarin red)

Яскраво-червоний колір з домішками помаранчевого, має назву mandarin red. Цей відтінок доволі яскравий та зухвалий. Він здатний вселяти впевненість та творчу силу.

 

Стилісти пропонують не обмежуватися використанням яскраво-червоного відтінку лише в аксесуарах. Можна формувати образи повністю використовуючи яскраво-червоний колір.

 

Оливковий 

(Olive)

Класичні захисні відтінки болотного кольору можна побачити в багатьох модних колекціях. Завдяки тому, що зелений колір можна поєднувати з іншими кольорами, він прекрасно підійде для створення зимових образів.

 

Оливково-зелений має багатий потенціал - він вдало поєднується з яскраво-червоним та жовтим відтінками.

 

Малиново-червоний

(Samba)

Яскравий та чуттєвий образ може бути не лише зухвалим, але й благородним та стриманим, підтвердженням тому є колір під назвою samba. Його експерти зі стилю визнають одним з наймодніших.

 

Цей відтінок уособлює собою пристрасність, чуттєвість, дарує потужну позитивну енергію. У поєднанні з іншими кольорами зимової та осінньої палітри, він може бути використаний як самостійно, так і в поєднанні з більш класичними відтінками.

 

Не бійтеся привернути до себе увагу й виділитися з натовпу.

 

Апельсиновий

(Exuberance)

Ще один яскравий та оптимістичний колір, який часто використовують дизайнери при створенні своїх колекцій - це яскраво-помаранчевий. Життєрадісний відтінок, що нагадує шкірку апельсина, має назву exuberance.

 

Також в моді кольори, близькі до яскраво-помаранчевої палітри. Формуйте стильний образ й залишайтеся модними.

 

Використовувати такий яскравий колір, як exuberance, можна не лише при виборі аксесуарів. У моді куртки й інший верхній одяг, сукні, костюми, виконані в яскраво-помаранчевих тонах.

 

Жовто-зелений 

(Yellow green)

Яскравий, але при цьому більш спокійний, ніж червоний чи помаранчевий колір втілює собою зацікавленість дизайнерів у природній гамі. Жовтий, з зеленуватим відтінком, ніби випромінює впевненість й врівноваженість.

В моді сукні, верхній одяг й аксесуари жовто-зеленої гами.

 

Нейтральні кольори

Основою для складання модного гардероба є нейтральні відтінки. Дизайнери обирають сірі, насичені глибокі сині, бежеві та білі кольори. Комбінуючи їх з більш яскравими відтінками, можна отримати різноманітні модні образи.

 

Спокійні пастельні відтінки уособлюють елегантність та природність. Восени й взимку в моді розкішні молочні, бежеві та кремові кольори, які асоціюються з верблюжою вовною та натуральними бавовняними, лляними тканинами.

Популярні дописи з цього блогу

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей

Гороскоп на тиждень з 29 квітня по 5 травня 2024 року

20 дивовижних цитат Агати Крісті, які допоможуть вам знайти вихід з будь-якої ситуації