Яблучний пиріг


 Складники:

Для тіста:
200 г вершкового масла;
1 яйце;
2 ложки цукру;
дрібку солі;
1 чайну ложку розпушувача для тіста;
2,5 - 3 склянки борошна.

Для начинки:
5 великих яблук;
лимонний сік;
цукор;
мелена кориця, гвоздика, мускатний горіх

Приготування:

1. М'яке масло розтираємо з половиною борошна, додаємо сіль, цукор, розпушувач. Потім додаємо яйце і, поступово, підсипаючи борошно, вимішувати тісто. Тісто готове, якщо воно вільно відстає від рук. Зазвичай достатньо 2,5 чи 3 склянки борошна. Тісто розділяємо на дві половини, кладемо у в поліетиленові пакети та даємо відпочити в холодильнику не менше години.

2. Начинку готуємо безпосередньо перед випічкою. Яблука натираємо на крупній тертці, збризкуємо соком половини лимона, додаємо цукор та спеції.

3. Розкочуємо одну половину тіста за розміром нашої форми до самих країв. Зайві та нерівні краї обрізаємо. Поверх тіста викладаємо начинку. Другу частину розкачуємо та нарізаємо на смужки. Смужки можна сплести косичкою. Змащуємо яєчним жовтком, до якого додаємо трішки молока та посипаємо цукром.

4. Випікається хвилин 20-25 при t 200 С до рум'яної скоринки.

Тепла та затишку вашому дому!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»