5 рецептів смачного чаю від застуди

Якщо ви відчуваєте, що організм ось-ось відправить вас на лікарняний, то не варто відразу вживати медикаменти, краще приготуйте смачний цілющий чай. 
 

Кілька теплих ковтків - і на весь день ви будете заряджені енергією та зігріті ароматом теплого напою.

Ось 5 варіантів напоїв, які вас не тільки зігріють в прохолодну пору, але й вбережуть від перших ознак застуди.

1. Чай із шипшини
Цей класичний напій багато кому знайомий із дитинства. Вміст вітаміну С в шипшині є колосальною.
Для приготування такого напою варто залити 3 ложки подрібнених плодів 0,5 літрами окропу. Потім цей настій залиште в термосі на ніч. Вранці процідіть і смачні ліки готові.
Вживати по пів склянки 4 рази на день перед їдою.

2. Ромашковий чай
Одним з протизапальних засобів є ромашка. Якщо її поєднати з липою та медом, застуда відійде.
Для приготування знадобиться по чайній ложці квіток ромашки й квіток липи. Суміш залити однією склянкою окропу. Дайте настоятися 20 хвилин. Процідіть чай. За бажанням можна додати мед.
Для профілактики застуди пийте по третині склянки 3 рази на день перед їдою.

3. Чай з коньяком
Чай з коньяком від застуди, випитий на ніч, полегшить стан: зніме озноб, послабить головний біль, викличе потовиділення та допоможе заснути.
Для його приготування потрібно заварити звичайний чорний чай і на стакан рідини додати 2 столові ложки коньяку та 1 чайну ложку меду.
Пийте гарячим перед сном.

4. Чай з ехінацеї
Ехінацея - корисна рослина. Вона містить антиоксиданти, ефірні олії та мікроелементи, що є потужним засобом для боротьби з бактеріями, вірусами, грибками. Вживання чаю з ехінацеєю покращує настрій, та усуває ознаки застуди.
Для приготування чаю використовують 2 ч. ложки подрібненої трави, заливають 400 мл гарячої води. Цей настій має годину настоятись.
Пити такий напій під час застуди потрібно 3 чашки на добу, а для профілактики достатньо однієї чашки.

 
5. Імбирний чай
Чай з імбиром від застуди містить вітаміни, ефірні олії, мікроелементи та амінокислоти, які зміцнюють імунну систему і сприяють потовиділенню.
Для приготування поріжте імбир тонкими скибочками, покладіть у велику чашку, додайте трохи листя зеленого чаю. Додайте 3-4 шматочки свіжого лимона і залийте окропом. Дайте настоятись 10 хвилин.

Для посилення ефекту, варто вживати чай, загорнувшись в теплу ковдру. А одразу після цього бажано лягти відпочити або ж поспати.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»