Надзвичайно ніжний пиріг з чорницею
Тісто
250 г. борошна;
1 ч.л. розпушувача;
100 г. розтопленого вершкового масла;
1 яйце;
1 ст.л. сметани;
60 г. цукру.
Пісочне тісто.
1. До розтопленого вершкового масла додаю цукор, яйце та сметану.
2. Перемішую.
3. Просіюю борошно з розпушувачем. Замішую м'яке тісто (довго місити не потрібно).
4. Тісто викладене у роз’ємну форму (21 см.) ставлю на 15 хв. до морозильної камери.
Заливка:
300 г. сметани 15%;
2 яйця;
100 г. цукру;
30 г. кукурудзяного крохмалю;
пакетик ванільного цукру.
1. Спочатку змішую крохмаль з цукром.
2. До сметани додаю яйця та суміш крохмалю з цукром.
3. Добре перемішую віничком.
4. Виливаю сметанкову заливку на охолоджене тісто і зверху прикрашаю 250 г. чорниці.
5. Випікаю 50 хв. при 180 °C
6. Пиріг має повністю вистигнути й постояти у холодильнику кілька годин, щоб заливка застигла!
Детальніше дивіться тут!