Надзвичайно ніжний пиріг з чорницею

 

Тісто

250 г. борошна;

1 ч.л. розпушувача;

100 г. розтопленого вершкового масла;

1 яйце;

1 ст.л. сметани;

60 г. цукру.

 

Пісочне тісто.

1. До розтопленого вершкового масла додаю цукор, яйце та сметану.

 

2. Перемішую.

 

3. Просіюю борошно з розпушувачем. Замішую м'яке тісто (довго місити не потрібно).

 

4. Тісто викладене у роз’ємну форму (21 см.) ставлю на 15 хв. до морозильної камери.

 

Заливка:

300 г. сметани 15%;

2 яйця;

100 г. цукру;

30 г. кукурудзяного крохмалю;

пакетик ванільного цукру.

 

1. Спочатку змішую крохмаль з цукром.

 

2. До сметани додаю яйця та суміш крохмалю з цукром.

 

3. Добре перемішую віничком.

 

4. Виливаю сметанкову заливку на охолоджене тісто і зверху прикрашаю 250 г. чорниці.

 

5. Випікаю 50 хв. при 180 °C

 

6. Пиріг має повністю вистигнути й постояти у холодильнику кілька годин, щоб заливка застигла!

 

Детальніше дивіться тут!

Популярні дописи з цього блогу

Поступайся дорогою дурням і божевільним: 30 життєвих мудростей, які треба знати всім

Жити так, як тобі хочеться - це не егоїзм. Егоїзм - це коли інші повинні думати та жити так, як хочеш ти

15 способів жити, а не просто існувати